top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Hoe Avast Free Antivirus volledig te verwijderen?

Kan Avast Free Antivirus niet van pc worden verwijderd? Is gestopt door fouten bij het verwijderen van Avast Free Antivirus? Je bent niet de enige persoon die die problemen heeft. Om sommige redenen kunt u proberen de antivirus te verwijderen.

 

Gewoonlijk is het moeilijker om antivirussoftware te verwijderen dan normale apps zoals Facebook en YouTube te verwijderen. Vanwege de softwareconfiguratie krijgt het meer toestemming en voegt het meer bestanden toe aan uw systeem. Hoe Avast Free Antivirus correct te verwijderen? Lees de stapsgewijze handleidingen in dit artikel.


Introductie van Avast Free Antivirus


Avast is een van de beroemdste leveranciers van beveiligingssoftware. Het biedt uitstekende geavanceerde cyberbeveiliging om de pc en mobiele apparaten van gebruikers te beschermen tegen virussen, ransomware, malware, spyware, worm, zero-day bedreigingen en phishing-netwerk enz.

 

Er zijn persoonlijke en zakelijke producten om uit te kiezen. Om alle gebruikers hun service te laten uitproberen zonder risico te lopen, biedt de aanbieder Avast Free Antivirus. Dat betekent dat je de software kunt proberen en de functies kunt testen zonder een cent uit te geven.


Avast Free Antivirus wordt geleverd met realtime bescherming en intelligente detectie van bedreigingen om uw netwerk, wachtwoorden en browser te beveiligen. Veel gebruikers beschouwen het als een zeer nuttig hulpmiddel. Het is licht en eenvoudig.


Sommige gebruikers denken echter dat de software niet krachtig genoeg is. Omdat het gratis te gebruiken is, heeft het beperkte functies. De gratis antivirus kan bijvoorbeeld de nieuwste ransomware niet detecteren en stoppen.


De ransomware is elke dag bijgewerkt en kan zwakke antivirus eenvoudig omzeilen. Bovendien scant, detecteert en waarschuwt de gratis antivirus alleen voor een probleem. Om problemen op te lossen, moet u kwaadaardige programma's handmatig zoeken en verwijderen. Daarom kunnen sommigen van u ervoor kiezen om te upgraden naar de premium-versie of over te schakelen naar een ander beveiligingsproduct.


Problemen met Avast Free Antivirus?


Ondanks dat het een populair beveiligingsprogramma is, besluiten sommige gebruikers Avast Free Antivirus te verwijderen omdat ze er onaangename ervaring mee hadden. Volgens gebruikers scant de software de pc automatisch en worden problemen weergegeven, maar het biedt geen oplossing om de problemen op te lossen.


Sommige gebruikers ontdekken dat hun pc's vaak vastlopen en dat sommige software niet meer werkt nadat ze de software hebben geïnstalleerd. Dit komt omdat ze bepaalde software kunnen installeren die niet compatibel is met de antivirus.


Gebruikers hebben bijvoorbeeld mogelijk geen toegang tot internet vanwege een firewallprobleem. Bovendien kan Avast Free Antivirus softwareconflicten veroorzaken als er Malwarebytes en andere soortgelijke programma's op het systeem zijn.


Op deze manier kan de antivirus de pc van gebruikers niet goed beschermen. Het onderbreekt zelfs het werk of de studie van gebruikers bij het gebruik van de pc. Sommige gebruikers besloten om het product te proberen vanaf de gratis antivirus, maar ze ontdekten dat het niet de service is die ze willen. Sommige gebruikers kunnen Avast Free Antivirus echter niet volledig van hun pc verwijderen.


Kan Avast Free Antivirus niet worden verwijderd?


Een aantal gebruikers heeft berichten achtergelaten op onze website met de melding dat ze Avast Free Antivirus niet kunnen verwijderen en vragen om een effectieve verwijderingsoplossing. Ze zagen verschillende fouten en konden het verwijderen niet voltooien. De standaard verwijderingsfunctie van Windows kan om verschillende redenen de beroemde antivirussoftware niet verwijderen.


Laten we eens kijken naar de belangrijkste problemen die gebruikers kunnen ondervinden bij het verwijderen van Avast Free Antivirus. Soms geeft Avast Free Antivirus niet de standaardinstallatieprogramma's weer in het verwijderingsprogramma. Soms staat de software in de lijst, maar de knop Verwijderen is grijs. Wanneer u op de knop Verwijderen klikt, gebeurt er niets en wordt de software niet verwijderd.


Soms verschijnen er fouten tijdens het verwijderen van software en wordt het proces onverwacht beëindigd. Sommige gebruikers krijgen te horen dat ze onvoldoende toestemming hebben om de software te verwijderen. Nadat ze de beheerdersrechten hebben gebruikt om door te gaan, zien ze ook het foutbericht 'Kan de objecten in de container niet opsommen' of 'Kan eigenaar van AVAST niet wijzigen'.


Ze hebben nog steeds niet de juiste machtiging om het te verwijderen, hoewel ze de beheerder zijn. Soms kan Avast Free Antivirus niet worden verwijderd omdat het onjuist is geïnstalleerd of is beschadigd door schadelijke programma's. Vanwege configuratiefout wordt de software niet verwijderd.


Mogelijk moeten gebruikers de software installeren om te verwijderen. Ze krijgen echter te horen dat de software al is geïnstalleerd wanneer ze op het punt staan te installeren.


Sommige gebruikers kunnen Avast Free Antivirus verwijderen, maar ze zien de bestanden nog steeds op de harde schijf. Nadat ze de pc opnieuw hebben opgestart, komt de antivirus terug. Dit komt omdat de software niet volledig is verwijderd. Als u de Windows-verwijderingsfunctie gebruikt om een stukje software te verwijderen, zijn er altijd restjes.


Elke keer dat u een programma verwijdert, stapelen de restjes zich op en verspillen veel ruimte op de harde schijf, waardoor de pc langzamer wordt. Er kunnen duizenden nutteloze bestanden en registervermeldingen op uw harde schijf achterblijven. Erger nog, de restjes zorgen ervoor dat u sommige antivirusprogramma's niet kunt verwijderen. Het is noodzakelijk om software te verwijderen en restjes volledig te verwijderen.


Hoe Avast Free Antivirus te verwijderen van Windows 10?


Weet u niet hoe u Avast Free Antivirus volledig kunt verwijderen? Maak je geen zorgen. We bieden zowel handmatige als automatische oplossingen om u te helpen de software volledig te verwijderen. De handmatige oplossing is geschikt voor gebruikers met een rijke ervaring in het omgaan met computerproblemen.


Er zijn twee delen om door te nemen. De automatische oplossing is eenvoudiger. U hoeft de wizard slechts met enkele klikken te volgen om de software te verwijderen. Beide oplossingen werken.


Optie 1: Avast Free Antivirus handmatig verwijderen


Omdat sommige gebruikers de software niet kunnen vinden in het Startmenu of Instellingen, bieden we drie methoden voor het eerste deel. Kies elke gewenste methode. In deel twee moet u omgaan met de Register-editor. Het vereist computervaardigheden en geduld om de taak te voltooien.


Deel 1: Software verwijderen


Methode 1: Verwijderen via het startmenu


Stap 1: druk op de Windows-toets op het toetsenbord om het menu Start te openen.


Stap 2: zoek naar Avast Free Antivirus en klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Klik op de knop Verwijderen. Hiermee wordt de Windows-verwijderingsfunctie geopend.


Stap 3: selecteer Avast Free Antivirus en klik bovenaan op de knop Verwijderen. Bevestig en voltooi het verwijderen.


Methode 2: Verwijderen via Instellingen


Stap 1: druk op de Windows-toets en klik links in het Start-menu op het pictogram Instellingen.


Stap 2: klik op App-menu en selecteer App & Functies.


Stap 3: selecteer Avast Free Antivirus en er verschijnt een menu aan de rechterkant. Klik op de optie Verwijderen en vervolgens op "Ja" om de verwijderingstaak uit te voeren.


Methode 3: Verwijderen via het Configuratiescherm


Stap 1: typ "configuratiescherm" in het zoekvak op de taakbalk. Klik en open het configuratiescherm.


Stap 2: klik op "Een programma verwijderen" onder het programmamenu.


Stap 3: zoek en selecteer Avast Free Antivirus. Klik bovenaan op de knop Verwijderen. Klik op "Ja" wanneer u wordt gevraagd of u zeker weet dat u de software wilt verwijderen.


Deel 2: verwijder Avast Free Antivirus Leftovers


Nadat u Avast Free Antivirus-software hebt verwijderd, blijven er registergegevens, app-gegevens en andere bestanden op uw pc achter. Soms kunnen die gegevens de software terughalen na het verwijderen. De restjes kunnen ervoor zorgen dat u bepaalde software niet gebruikt en de pc langzamer maken.


Om restjes op te ruimen, moet u met name registervermeldingen en app-gegevens verwijderen. Wat zijn registervermeldingen? Register is een plaats op uw pc die informatie opslaat die vereist is door Windows. Nadat u de software hebt geïnstalleerd, bestaat de informatie, inclusief alles vanaf de vervaldatum van de software, evenals uw persoonlijke thema-instellingen op het systeem.


Nadat u Windows Software hebt gebruikt om software te verwijderen, moet u de ongeldige en beschadigde registersleutels handmatig opschonen.


Allereerst drukt u op Windows + R combinatietoetsen om Programma uitvoeren te openen.


Ten tweede, typ "regedit" en klik op "OK" om door te gaan. Het opent de Register-editor.


Ten derde drukt u op Ctrl + F om het zoekvak te openen en te zoeken naar alle bestanden en mappen die verband houden met Avast Free Antivirus. Verwijder ze een voor een.


Ten vierde, open "Mijn pc" om te zoeken naar Avast Free Antivirus. Verwijder alle gefundeerde gegevens. Nu moet Avast Free Antivirus volledig van uw pc zijn verwijderd.


Als u niet goed bent in de computer, raden we u aan geen registersleutels zelf te bewerken of te verwijderen. Als u de systeembestanden per ongeluk verwijdert, kan dit vitale problemen veroorzaken, zoals een systeemcrash.


Als u erop staat het zelf te doen, vergeet dan niet om een back-up van de registergegevens te maken voordat u begint om gegevensverlies te voorkomen.


Conclusie


Er zijn twee oplossingen om Avast Free Antivirus te verwijderen. Mater-gebruikers kunnen een handmatige oplossing kiezen. Als u niet zeker weet of u deze taak succesvol kunt voltooien, kunt u contact opnemen met computerexperts door Avast telefoonnummer belgie te bellen


3 views0 comments
bottom of page