top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

6 snelle methoden om Outlook-foutcode 0x800ccc0b te repareren

Veel Outlook-gebruikers hebben onlangs gemeld dat ze onverwachte problemen hebben ondervonden bij het verzenden of ontvangen van e-mails vanuit hun accounts. Hun account stopte gewoon met werken en er verscheen een foutmelding op hun scherm: Outlook Error 0x800ccc0b. Als gevolg van deze fout kunnen ze geen e-mails ontvangen of verzenden.



Als u hetzelfde probleem ondervindt, lees dan verder om te leren hoe u de geregistreerde fout 0x800ccc0b in Outlook kunt oplossen. Maar laten we, voordat we verder gaan, deze foutcode en de bijbehorende triggers eens nader bekijken.


Wat is Outlook-fout 0x800ccc0b?


At the time of initialization, an unexplained error with the code 0x800ccc0b occurred. It usually occurs when you enter incorrect SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) server information. Even, if your Internet Service Provider blocks access to Port 25, you'll probably get error 0x800ccc0b in Outlook and earlier versions.


Waarom treedt deze bij het verzenden gerapporteerde fout 0x800ccc0b op?


Enkele van de belangrijkste factoren die verantwoordelijk zijn voor fout 0x800cc0b Outlook worden hieronder vermeld:


  1. Onjuiste configuratie van de Outlook-e-mailclient.

  2. Beschadigd PST-bestand.

  3. De DNS-server heeft ISP-problemen.

  4. Onjuiste installatie van Outlook.

  5. Virus- of malware-manual.

Hoe Outlook-fout 0x800ccc0b handmatig te repareren?


De mogelijke triggers van de Microsoft Outlook-foutcode 0x800ccc0b zijn nu bekend. Laten we eens kijken naar enkele handmatige oplossingen voor dit probleem:


1: E-mailserver configureren


Start allereerst uw systeem opnieuw op. Configureer daarna uw Outlook door de optie "SMTP: Mijn server vereist authenticatie" te gebruiken. Als dit niet werkt, volg dan deze stappen:


  1. Open "Bestand" en selecteer "Accountinstellingen"

  2. Selecteer "E-mailmenu" en dubbelklik op het e-mailadres dat het probleem veroorzaakt.

  3. Klik op het menu "Meer opties".

  4. Ga naar de uitgaande serverknop om uw inloggegevens in te voeren.

  5. Kies vervolgens de optie "Mijn uitgaande server vereist authenticatieproces".

  6. Volg nu de instructies zorgvuldig en voer de inloggegevens van uw e-mailaccount in.


Controleer na voltooiing van het proces of de fout verdwenen is of niet. Zo niet, ga dan naar de volgende oplossing.


2: Gebruik poortnummer 26 voor SMTP


Het volgende dat u kunt doen, is proberen het SMTP-poortnummer te wijzigen. Veel internetproviders (ISP's) hebben poort 25 geblokkeerd om hun klanten te beschermen tegen cyberaanvallen, zoals we hebben ontdekt. Daarom raden we aan om poort 26 te gebruiken voor SMTP.


U kunt ook in uw poortweergavegedeelte het nummer vervangen door 465 voor SMTP.

Vervang 995 door het poortnummer voor POP3. Het werkt voor Windows 7 en alle eerdere versies.


3: Schakel antivirus en firewalls uit


Antivirussoftware beschermt, zoals we allemaal weten, onze systemen tegen virusaanvallen van buitenaf. Velen van u zijn zich er echter niet van bewust dat ze andere functies of programma's kunnen verstoren. Als gevolg hiervan moet u uw antivirus- en firewalltoepassingen voorlopig uitschakelen. U kunt de Outlook-bewerkingen voor het verzenden en ontvangen van e-mails zonder onderbrekingen controleren door ze uit te schakelen.


Als het niet voor u werkt, moet u zich aanmelden voor de onderstaande snelle maatregelen.


4: Voer SFC / SCANNOW uit


  1. Open het venster Uitvoeren door op de Windows- en R-toetsen te drukken.

  2. Typ "SFC / scan nu / commando" in de daarvoor bestemde ruimte.

  3. Druk op de enter-toets.

5: Verwijder onnodige bestanden


  1. Open opnieuw het programma Uitvoeren.

  2. Typ "cleanmgr.exe" en Druk op Enter.

  3. Volg de instructies om het opschonen van de schijf te starten.

  4. Klik op E-mail >> Profielen weergeven >> Eigenschappen >> Gegevensbestanden, voer de bestandsnaam in die u wilt scannen en druk op de Start-knop.

  5. Zorg ervoor dat uw inloggegevens (gebruikersaccountgegevens) correct zijn, op voorwaarde dat u het bovenstaande hebt gedaan.

Now open Microsoft Outlook to see if the Outlook error 0x800ccc0b Windows has been resolved.


If the problem continues, it is likely that your Outlook Personal Folder File (PST) has been severely corrupted. Continue reading to discover an ideal solution for repairing those corrupted data files.


Los Outlook-fout 0x800ccc0b op via geautomatiseerde software: de keuze van een expert


Aangezien deze fout 0x800ccc0b optreedt als gevolg van een beschadigd PST-bestand, moet u een geautomatiseerde tool gebruiken om beschadigde PST-bestanden te herstellen om het probleem op te lossen. Kies DataHelp-software omdat het een krachtig hulpmiddel is dat is ontworpen om bestandsfouten op te lossen.


Om het ernstig beschadigde PST-gegevensbestand te herstellen, heeft het hulpprogramma een snelle en geavanceerde scanmodus. Bovendien herstelt de software permanent verwijderde e-mails, bijlagen, schema's, activiteiten en andere gegevens.


Het programma is ook compatibel met Windows 10 (32/64 bit) en alle eerdere versies.


Dingen opwinden


De foutcode 0x800ccc0b in Outlook is een veel voorkomende fout die optreedt tijdens het verzenden of ontvangen van e-mails. Als dit niet direct wordt aangepakt, heeft dit een aantal gevolgen voor het Outlook PST-bestand.


Daarom hebben we in dit artikel enkele handmatige oplossingen genoemd om de fout bij het verzenden van geregistreerde fout 0x800ccc0b op te lossen. Als het probleem met hun Outlook-account echter aanhoudt, moeten gebruikers de technische tool gebruiken.Neem bij problemen contact met mij op via Bellen Outlook Klantenservice.


142 views0 comments
bottom of page