top of page

Bijgewerkte PayPal-kosten: wat dit betekent voor uw bedrijf

PayPal zei in juni 2021 dat het zijn vermelde tarieven voor verkopers in de Verenigde Staten zal wijzigen om de prijzen beter af te stemmen op de waarde van zijn producten en diensten.


Vanaf 2 augustus 2021 zijn de nieuwe prijzen van PayPal van toepassing op Amerikaanse verkopers.


Lees verder om meer te weten te komen over de volgende onderwerpen voordat de nieuwe tarieven van PayPal van kracht worden:




Waarom PayPal zijn tarieven wijzigt


PayPal is uitgegroeid van een eenvoudige knop of betalingsverwerker tot een volwaardig e-commerceplatform dat klanten aanmoedigt om bij zijn handelsklanten te kopen.


Tijdens de pandemie, toen meer bedrijven naar een online platform verhuisden, werd PayPal een van de populairste betalingskanalen. 60 procent van de klanten converteert vanwege de eenvoud en het gebruiksgemak.


Klanten die PayPal als betaalmethode gebruiken, hebben ook drie keer meer kans om hun transactie af te ronden.


PayPal verhoogt zijn tarieven voor handelaren die gebruik maken van zijn betalingsdiensten. De tariefwijziging weerspiegelt de kosten van de ontwikkeling van het platform, waaronder alles van het verbeteren van de bescherming en beveiliging tot het optimaliseren van autorisatie- en conversiepercentages.


Om het inkomen te vergroten en te concurreren met andere betalingsverwerkers, verlaagt PayPal ook de kosten voor betalingsverwerkingsdiensten. PayPal brengt nieuwe oplossingen uit, zoals Betalen met beloningen en Afrekenen met Crypto om gebruikers meer betalingsopties te bieden.


PayPal-services waarop de tariefwijziging van invloed is


Klanten die PayPal-services gebruikten, moesten een vast tarief van 2,90 procent van het transactiebedrag betalen plus $ 0,30 transactiekosten. De nieuwe tarieven worden bepaald door de diensten die worden gebruikt.


De volgende services worden beïnvloed door de tariefwijziging van PayPal:


  • PayPal Digital Payments: PayPal Checkout, Pay with Venmo, PayPal Credit, Pay in 4, PayPal Pay with Rewards en Checkout with Crypto brings Allemaal 3,49 percent plus $ 0,49 in Rekening Voor elke transaction.

  • Persoonlijke betalingen: De tarieven voor persoonlijke betalingen worden bepaald door de waarde van de transactie en het gebruikte medium. In vergelijking met persoonlijke creditcard- en bankpasbetalingen hebben PayPal- en Venmo QR-transacties verschillende tarieven.

  • Credit- en debitcardbetalingen: Afhankelijk van het al dan niet geactiveerde terugboekingsbeveiliging, hebben online credit- en debitcardbetalingen verschillende tarieven.

  • De kosten voor liefdadigheidsbetalingen worden bepaald door het aanvraag- en pre-goedkeuringsproces.

  • Niet-standaard betalingen: De kosten voor niet-standaard betalingen zijn niet gewijzigd.

Wat de tariefwijziging van PayPal betekent voor uw bedrijf


Omdat grotere organisaties prijsafspraken kunnen maken met PayPal, hebben de tariefaanpassingen een directe impact op eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven (MKB).


Bij het schatten van winstmarges moeten bedrijfseigenaren rekening houden met de tariefwijziging van PayPal. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om de effecten van de wijzigingen te verminderen:


  1. Accepteer verschillende betaalmethoden. PayPal is niet de enige optie voor het accepteren van betalingen voor uw online winkel. U kunt PayPal-kosten volledig vermijden als u een PayPal-alternatief zoals WooCommerce Payments gebruikt. Zorg ervoor dat de opties die u kiest lagere transactiekosten hebben.

  2. Moedig mensen aan om betalingssystemen te gebruiken die lage transactiekosten hebben. De transactiekosten die PayPal in rekening brengt, zijn afhankelijk van de service die wordt gebruikt. U kunt wat meer geld besparen als u geen gebruik maakt van de optie PayPal Digital Payments, zoals PayPal Checkout, of als u consumenten aanmoedigt om creditcard- of bankpastransacties uit te voeren (2,99 procent versus 3,49 procent).

  3. Stel een transactie minimumbedrag in. Bij gebruik van PayPal- en Venmo QR-transacties variëren de kosten voor transacties van meer dan $ 10.

  4. Houd rekening met een belastingaftrek voor PayPal-kosten. PayPal-kosten kunnen door bedrijven worden geclaimd als belastingvermindering. PayPal-kosten zijn een onvermijdelijk onderdeel van zakendoen.

  5. Overweeg om de nieuwe PayPal-kosten op te nemen in de prijsstelling van uw artikelen.

Houd er rekening mee dat, om concurrerend te blijven, andere betalingsplatforms hun prijzen ook kunnen verhogen. Als gevolg hiervan moet u altijd over verschillende betalingsalternatieven beschikken voor uw bedrijf.


Laatste gedachten: wat u moet weten over de bijgewerkte kosten van PayPal


Doordat bedrijven tijdens de pandemie overgingen op een e-commercestrategie, heeft PayPal in 2020 een enorme groei doorgemaakt.


PayPal zal op 2 augustus 2020 een prijswijziging doorvoeren om consumenten beter van dienst te kunnen zijn en hun nieuwere productaanbiedingen te promoten. Nieuwere diensten zullen lagere prijzen aanbieden om het gebruik aan te moedigen, dus niet alle prijswijzigingen zullen verhogingen zijn.


Bedrijven moeten alternatieve betalingsopties onderzoeken en back-up betalingsverwerkers hebben om op deze verschuiving te reageren.

Wat vindt u van de recente tariefwijzigingen van PayPal? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of @Bluehost te tweeten.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Paypal Contact.


5 views0 comments
bottom of page