top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

De voor- en nadelen van het gebruik van PayPal

PayPal is uitgegroeid tot 's werelds grootste externe betalingsprovider en domineert de internetverwerking op sites die ver buiten zijn eBay-wortels liggen. Bij het doen van een online aankoop probeert een groot aantal winkeliers u nu over te halen om PayPal te gebruiken. Er zijn echter voordelen en nadelen om dit te doen. We zullen in dit artikel kijken naar de voor- en nadelen van PayPal.




Voordelen van PayPal


1.PayPal is een beveiligd platform. PayPal versleutelt alle informatie van haar klanten naar het best haalbare niveau. De servers verifiëren uw browser om te zien of u de meest up-to-date coderingssoftware gebruikt. De gegevens worden vervolgens opgeslagen op servers die niet direct verbonden zijn met de rest van het internet. Dat betekent dat, zelfs als de openbare systemen van PayPal worden gehackt, uw gegevens beter worden beschermd dan bij veel andere betalingsproviders.


2. Het is gratis om geld naar vrienden en familie te sturen. Als u ooit geld moet sturen naar een familielid dat aan de universiteit studeert of in het buitenland woont, moet u zich ervan bewust zijn dat veel bedrijven, zoals Western Union, u de transactie in rekening kunnen brengen. PayPal daarentegen brengt geen kosten in rekening voor het verzenden van geld als cadeau, vooral niet naar een vriend of familielid.


3.Een app die eenvoudig te gebruiken is. Waar ter wereld u zich ook bevindt, met de PayPal iPhone- en Android-apps kunt u eenvoudig online winkelen en geld overmaken met één druk op het scherm. U kunt overboeken, geld verzenden, rekeningen betalen, uw transactiegeschiedenis bekijken en aankopen doen op eBay en verschillende winkelsites zodra u de app hebt gedownload en de beveiligingsvereisten hebt doorlopen. De PayPal-app gebruikt een pincode en/of uw vingerafdruk om geld over te maken en te ontvangen, waardoor het een veiligere optie is dan het gebruik van uw creditcard.


4. Gereduceerde prijzen. PayPal geeft loyale consumenten die de service gebruiken om bij specifieke winkels te kopen exclusieve incentives. Een lijst van deze kortingen is te vinden op www.paypal.co.uk/shopping. Als u PayPal gebruikt om te winkelen bij H. Samuel, Ernest Jones en Converse, kunt u tot 40% besparen op verschillende artikelen, waaronder kleding, sieraden en zelfs autoverzekeringen.


Nadelen van PayPal


1.Uw Sectie 75-privileges worden ingetrokken. Als u voor een item van meer dan £ 100 betaalt met uw creditcard via PayPal, loopt u extra beveiliging mis. Wanneer u voor goederen tussen £ 100 en £ 30.000 op een creditcard betaalt, bent u beschermd op grond van artikel 75 van de Consumer Credit Act. Als er namelijk iets misgaat, zijn de kaartmaatschappij en de winkel samen verantwoordelijk. Artikel 75 is echter alleen van toepassing als er een direct verband is tussen de schuld (door het gebruik van de kaart) en het product. Wanneer u een lening ontvangt of een betalingsservice zoals PayPal gebruikt, is deze niet van toepassing.


2. Om geld van PayPal te ontvangen, moet u een vergoeding betalen. Als u betalingen met PayPal accepteert, met name op eBay, wordt tussen 5% en 10% van de totale prijs in rekening gebracht. Dat betekent dat eBay-verkopers niet alleen de kosten in rekening worden gebracht die door de veilingwebsite worden opgelegd, maar ook wanneer ze hun goederen verkopen en betalingen ontvangen via PayPal.


3.PayPal plaatst regelmatig een blokkering op het account van een gebruiker. PayPal-gebruikers hebben gemeld dat hun rekeningen af en toe zonder waarschuwing zijn bevroren. De algoritmen van het bedrijf onderzoeken voortdurend elke transactie op vreemd gedrag, wat zo simpel kan zijn als een groter dan normaal bedrag dat door zijn netwerken beweegt. Het is onmogelijk om geld over te maken naar een bankrekening of geld naar een andere persoon te sturen nadat een rekening is bevroren. PayPal kan ook geld dat wordt overgemaakt blokkeren wanneer een item online is gekocht en weigeren het vrij te geven totdat het item is afgeleverd, wat het leven moeilijk maakt voor verkopers die op de service vertrouwen.


4.PayPal heeft het recht om uw geld te houden. Als u goederen op eBay verkoopt, krijgt u geen directe toegang tot betalingen via PayPal. Betalingen worden af en toe tot 21 dagen vastgehouden door de betalingsprovider om te beschermen tegen de kans op een mislukte transactie. Dit kan gebeuren met verkopers die niet veel activiteit hebben gehad, een geschiedenis van terugboekingen hebben of materialen verkopen zoals elektronica, cadeaubonnen en kaartjes voor evenementen, die kwetsbaarder zijn voor fraude.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Bellen Paypal Klantenservice.


4 views0 comments
bottom of page