top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Epson-printerfout E-01 oplossen

Updated: May 10, 2021

Als u de Epson-printerfout E-01 wilt verwijderen, kunt u de onderstaande aanbevolen stappen uitvoeren. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met de printerondersteuning van Epson.
Unified printing kan worden verstoord door de foutcodes en berichten die in uw printer verschijnen. Epson-foutcode E-01 is een van de gebruikelijke printerfouten waarmee u tijdens het afdrukken te maken kunt krijgen. Deze fout wordt door de Epson-handleiding gezien als een dodelijke fout. Dit betekent dat de printer de zelftest niet kan voltooien. Wanneer u uw printer aanzet, begint deze alle componenten en systemen te controleren. De fout treedt precies op wanneer de printer begint op te starten nadat het proces zelf is gestart. Dit is het moment waarop het de E-01-foutcode veroorzaakt. Het is voltooid


Typische redenen die leiden tot foutcode E0-1


Na een bepaalde tijd verliest uw printer zijn lijden. Het genereren van de foutcode is een teken dat interne applicaties niet correct werken. Te veel gebruik van de printer kan de efficiëntie van de printer gedurende een bepaalde tijd verminderen. Als u vaak met deze foutcode te maken heeft, bekijk dan de redenen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor dit probleem.


  • De positie van de cd-lade wordt verstoord, wat leidt tot foutcode E-01.

  • Rommelige kabeldraden kunnen de juiste stroomtoevoer naar de printer vermijden, wat het zelfstartproces kan vertragen.

  • Soms is het vergrendelingsproces van het printertransport defect. Het probleem bij het opbergen van het slot in een geschikte positie vergroot het risico op deze fout.

  • Printerstuurprogramma's kunnen archaïsch zijn, wat leidt tot het negatieve werk van uw Epson-printer.

  • Controleer of u CISS in uw printer heeft geïnstalleerd of niet, omdat CISS ervoor zorgt dat de wagen stopt met bewegen. Als gevolg hiervan kunt u verschillende problemen tegenkomen.


Cruciale oplossingen om deze foutcode op te lossen


Schakel de aan / uit-knop van uw printer in / uit


Schakel eerst snel de stroom van uw Epson-printer uit en wacht vijf minuten. Zet daarna de printer weer aan en controleer of deze deze keer het zelfstartproces heeft voltooid of niet en goed begint te werken.


Positief zou het de Epson-printerfoutcode E-01 repareren, als het nog steeds een fout vertoont, ga dan naar stap


Beheer van de vergrendeling van uw printer


Controleer of u de transportvergrendeling van uw printer heeft verwijderd of niet, dus het beheren van de vergrendeling kan een geweldige oplossing zijn. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met stap


Beheer van de cd-lade van uw printer


Als de cd-lade van uw printer zich in de uitwerppositie bevindt, zorg er dan voor dat u op de cd-lade-knop hebt gedrukt om de lade terug te trekken naar de oorspronkelijke opslagpositie.


Houd er rekening mee dat u de cd-lade nooit in de verkeerde richting duwt of trekt.


Schakel de stroom van de printer uit en controleer ook of er geen papier is vastgelopen in de printer.


Verwachtend bij het opnieuw opstarten van de printer, wordt uw probleem opgelost. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met stap


De cartridge van uw printer controleren


Als de printer is geïnstalleerd met de CISS, zorg er dan voor dat de wagen gemakkelijk naar links en rechts kan worden verplaatst.


Zorg ervoor dat het bovenste scannergedeelte van de printer goed gesloten is.


Voer een controleproces uit


Controleer uw printer volledig als de bovenstaande stap uw printerfoutcode niet oplost.


Als een operator met de printer werkt die met CISS is geïnstalleerd, is het mogelijk dat er inktbuizen zijn die voorkomen dat de wagen van links naar rechts beweegt.


Installeer in dit geval dus originele Epson-inktcartridges en laat de printer na de installatie draaien.


Toegang tot de cartridge van uw printer


Om het laadgebied van de cartridge te gebruiken terwijl de printer in de uitgeschakelde modus staat, verplaatst u in de laatste stap de wagen direct van bovenaf.


Plaats de printer tenslotte zorgvuldig en reinig vervolgens alle papierinvoersensoren, optische sensoren, codeerstrip en de disc-encoder.


Wat moet ik doen als ik niet verder kan verwerken?


Als u nog steeds met het probleem wordt geconfronteerd, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Epson Support, waar de technici van Epson uw probleem zullen oplossen.Neem bij problemen contact op met de Epson Bellen Nl. Komt u uit België, neem dan contact op met de Epson Klantenservice Cotact.


Klik hier voor meer informatie Epson Contact.


940 views0 comments

Comments


bottom of page