top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Fix Google Pay-fout: sluit alle apps die mogelijk op het scherm worden weergegeven

Verschillende Google Pay-gebruikers hebben onlangs geklaagd over een vreemd probleem waardoor ze geen betalingen konden doen. "Sluit alstublieft elk programma dat over het scherm tekent en probeer het opnieuw", staat er wanneer u de app probeert in te stellen of een betaling probeert uit te voeren.Als gevolg hiervan kunnen veel mensen GPay niet gebruiken, vooral degenen die het onlangs opnieuw hebben geïnstalleerd. Het wordt vooral gebruikt op OnePlus-, Xiaomi-, Realme- en Samsung-telefoons. Maakt u zich geen zorgen als u problemen ondervindt met de Google Pay-app op uw tablet. Hier zijn enkele snelle oplossingen voor de Google Pay-app die de schermfout overschrijdt op Android.




Fix Google Pay 'App Drawing Over Screen Error'


Als u Google Pay probeert in te stellen of betalingen probeert uit te voeren, krijgt u mogelijk de foutmelding 'Sluit een app die mogelijk over het scherm tekent en probeer het opnieuw'. Het verschijnt wanneer u een nieuwe UPI-ID invoert of een QR-code of UPI scant om een betaling uit te voeren aan een andere persoon of handelaar.


Met andere woorden, u kunt Google Pay niet gebruiken om u te registreren of betalingen te doen. Als u nu haast heeft en een betaling moet doen, overweeg dan om een andere UPI-app of een offline USSD-betalingsservice te gebruiken, zoals beschreven in het artikel dat hierboven is gelinkt. Als het niet dringend nodig is, gaat u verder met de onderstaande uitgebreide oplossingen.


1. Schakel Apps die over het scherm mogen tekenen in


Apps krabbelen op de telefoon. De fout verschijnt normaal gesproken wanneer een app inhoud probeert te bekijken bovenop andere apps op het apparaat. Controleer of de apps op het scherm kunnen tekenen door het volgende te doen:


  1. Open Instellingen op je Android-telefoon.

  2. Ga naar Apps en melding> Speciale app-toegang.

  3. Zoek hier naar Display over de apps. Tik erop.

  4. Controleer apps die over andere apps mogen worden weergegeven.

  5. Schakel de toestemming voor deze apps uit.

2. Schakel apps met zwevende vensters uit


Schakel op dezelfde manier alle applicaties op uw telefoon uit die toegang hebben tot zwevende Windows. Deze keuze is meestal te vinden in de beveiligingsapp van je telefoon. Het staat onder Instellingen> App-beheer> Zwevende Windows op bepaalde telefoons, zoals de Realme.


Start uw telefoon opnieuw op als u klaar bent. Open vervolgens Google Pay en voer een betaling uit om te zien of de app over het scherm heen tekent. De fout is verholpen. Zo niet, ga dan naar het volgende niveau.


3. Schakel "Verberg de onderste balk" uit op OnePlus-telefoons


Verschillende OnePlus-gebruikers hebben bevestigd dat bij het gebruik van Google Pay het probleem "app tekent over het scherm" optreedt. In werkelijkheid heb ik dit probleem ondervonden op mijn OnePlus 9R, waarop OxygenOS 11 wordt uitgevoerd.


Na enig onderzoek ontdekte ik dat het probleem werd veroorzaakt doordat ik de onderste balk had verborgen. Als je navigatiebewegingen op je OnePlus-telefoon wilt gebruiken, volg je de onderstaande stappen om de onderste balk weer te geven.


  1. Open Instellingen op uw telefoon.

  2. Ga naar het gedeelte Knoppen en gebaren.

  3. Klik hier op Navigatiebalk en gebaren.

  4. Schakel op het volgende scherm de schakelaar voor "Verberg de onderste balk" uit.

Dat is alles wat er is. Hiermee corrigeert u de Google Pay-app op uw OnePlus-smartphone die over het scherm trekt. Dit is compatibel met alle OnePlus-modellen, inclusief de OnePlus 9, OnePlus 8 en OnePlus 7-serie.


4. Verberg virtuele navigatietoetsen


Navigeert u met de virtuele navigatiebalk in plaats van met gebaren? Als uw telefoon dit toestaat, kunt u proberen de navigatietoetsen te bedekken met behulp van de onderstaande stappen.


  1. Ga op je telefoon naar Instellingen.

  2. Ga naar het gedeelte Navigatietoetsen. U vindt het meestal onder ‘Gemakshulp’ of ‘Systeem’ op basis van het merk en model van uw telefoon.

  3. Schakel hier 'Virtuele sleutels kunnen worden verborgen' in.

De navigatiebalk zou nu een pijl naar beneden moeten hebben; als u erop drukt, worden de toetsen bedekt. Ga terug naar Google Pay en druk op de toets omlaag om de toetsen te maskeren voordat u probeert een betaling uit te voeren.


5. Schakel Blauwlichtfilter, Quick Ball en andere functies uit


Velen van ons gebruiken applicaties zoals Lux, Twilight, Blue Light Filter en meer om de druk op de ogen te verminderen. Deze apps werken door een laag tussen het beeldscherm en de ogen te plaatsen. Dit betekent dat ze actief over het scherm tekenen, waardoor Google Pay de fout 'apps tekenen over het scherm' laat zien.


Probeer deze applicaties te verwijderen of uit te schakelen om te zien of Google Pay weer normaal werkt. U kunt deze apps ook dwingen te stoppen met werken wanneer u betaalt. Assistive Ball (Realme, Oppo), Fast Ball (Xiaomi), Easy Touch (Vivo) en andere ingebouwde systeemfuncties zijn hetzelfde.


Schakel de functies uit die een laag of object over het scherm toevoegen om de fout in het tekenen van de app op het scherm in Google Pay te corrigeren. Upgrade GPay ook naar de meest recente versie uit de Google Play Store om eventuele resterende bugs en problemen op te lossen.


Afronden - Fout bij tekenen van Google Pay-app over scherm (opgelost)


Dit waren de vijf belangrijkste methoden om Google Pay-problemen op te lossen. Op Android: als een app via de telefoon werkt, sluit deze dan af en probeer het opnieuw. Ik hoop dat je nu zonder problemen kunt instellen en betalen op GPay met de software die via de telefoon tekent. In mijn geval heb ik de optie uitgeschakeld om virtuele sleutels te verbergen, en Google Pay begon normaal te functioneren. Hoe dan ook, hoe ging het voor jou? Deel uw mening in de opmerkingen hieronder.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Bellen Google Klatenservice.


U wordt ook meer gelezen:-PAYPAL-FOUTCODE OPLOSSEN 12

113 views0 comments
bottom of page