top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Gebruikt u alles van Kaspersky Password Manager?

Als u onze site al een tijdje leest, gebruikt u waarschijnlijk een wachtwoordbeheerder in plaats van een notitieblok of een plaknotitie op uw computer om uw wachtwoorden bij te houden. Maar wist u dat Kaspersky Password Manager meer is dan alleen een veilige haven voor uw wachtwoorden? Het kan aanzienlijk meer op het gebied van beveiliging. Lees verder om erachter te komen hoe u het meeste uit onze wachtwoordmanager haalt en hoe u uw wachtwoorden aanzienlijk veiliger maakt.




1. Controleer uw wachtwoorden


Kaspersky Password Manager kan zowel de sterkte van uw wachtwoorden opslaan als controleren. Het onderzoekt welke u op verschillende websites gebruikt, bepaalt hoe hackbaar uw wachtwoorden zijn en zoekt ernaar in databases van gecompromitteerde logins en wachtwoorden.


Wat is de bron van dergelijke databases? Helaas zijn webservices een populair doelwit voor hackers. Als gevolg hiervan krijgen dieven toegang tot grote datasets met logins en wachtwoorden, die normaal worden gehasht, maar af en toe worden blootgesteld in een open vorm die mensen kunnen lezen. Dat is de reden waarom, zelfs als het wachtwoord dat u voor de ene site gebruikt, u het niet voor een andere site moet gebruiken. Als je dat doet, en een van die sites wordt gehackt, lopen ook je andere accounts gevaar.


Dat is de reden waarom Kaspersky Password Manager u niet alleen waarschuwt als een van uw wachtwoorden is gehackt, maar u ook waarschuwt als u hetzelfde wachtwoord meerdere keren heeft gebruikt en u zal helpen bij het oplossen van het probleem.


Als een wachtwoord te zwak is - te kort of te vaak - en dus te kraken is, zal de app u hiervan op de hoogte stellen. Het aantal zwakke, herhaalde en gecompromitteerde wachtwoorden in uw wachtwoordkluis wordt altijd weergegeven op het Kaspersky Password Manager-dashboard.


2. Maak sterke combinaties van tekens met Password Generator


Kaspersky Password Manager kan uw wachtwoorden opslaan en sterke tekencombinaties genereren die moeilijk te kraken zijn door dieven. Dergelijke wachtwoorden zijn moeilijk te onthouden, maar dat hoeft ook niet omdat de wachtwoordbeheerder automatisch het juiste wachtwoord invult op inlogpagina's.


Open Kaspersky Password Manager en ga naar Password Generator om een sterk, willekeurig gegenereerd wachtwoord te maken. Kies een wachtwoordlengte en een reeks tekens die zijn toegestaan. Sommige websites verbieden bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde tekens, naast beperkingen zoals één cijfer en twee hoofdletters. Stel een goede lengte in, misschien 20 tekens of meer, zodat u gemaakte wachtwoorden niet hoeft te onthouden.


Als een toegevoegde bonus maakt deze methode het verwijderen van dubbele wachtwoorden een fluitje van een cent. Maak gewoon een nieuwe voor elke site en Kaspersky Password Manager houdt ze allemaal bij.


3. Stel een sterk hoofdwachtwoord in


Wanneer u een wachtwoordbeheerder gebruikt, worden alle sleutels als het ware in één kist opgeslagen, dus de sleutel tot die kist - dat wil zeggen het hoofdwachtwoord voor Kaspersky Password Manager - moet zeer hackbestendig zijn.


Een betrouwbaar hoofdwachtwoord moet lang zijn - zeker niet minder dan 10 of 12 tekens, en twee keer zo lang zou beter zijn - en moeilijk te raden zijn. Over het algemeen zijn er drie manieren om een sterk hoofdwachtwoord te maken:


  • Genereer een combinatie van willekeurige tekens in Kaspersky Password Manager en onthoud deze;

  • Gebruik een geheugensteuntje om sterke maar gemakkelijk te onthouden wachtwoorden te maken. Beveiligingsexpert David Jacoby heeft bijvoorbeeld enkele suggesties;

  • Maak een wachtwoord van eenvoudige woorden, maar maak het vrij lang, bijvoorbeeld ongeveer 30 tekens. Dat soort wachtwoord is gemakkelijk te onthouden en gemakkelijk in te voeren, en de lengte compenseert het gebrek aan willekeur.

U gebruikt Kaspersky Password Manager optimaal nu u een sterk hoofdwachtwoord heeft gemaakt en het dashboard laat zien dat al uw wachtwoorden sterk en uniek zijn. Gefeliciteerd!


een samenvatting


Samenvattend, hier is hoe u uw wachtwoorden sterker kunt maken met Kaspersky Password Manager:


  • Stel het sterkste hoofdwachtwoord in dat u kunt onthouden voor de wachtwoordbeheerder;

  • Gebruik de willekeurige wachtwoordgenerator van Kaspersky Password Manager voor het maken van alle andere wachtwoorden. Je hoeft ze niet te onthouden - de wachtwoordbeheerder doet dat - dus maak ze extreem hackbestendig;

  • Controleer het dashboard van Kaspersky Password Manager op zwakke, dubbele en gecompromitteerde wachtwoorden en wijzig onmiddellijk elk wachtwoord dat op een van die lijsten verschijnt.

Neem bij problemen contact met mij op via Bellen Kaspersky Klantenservice.



6 views0 comments
bottom of page