top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Google-lettertypen gebruiken in Blogger-blogs

Lettertypen hebben een aanzienlijke invloed op de algehele visuele aantrekkelijkheid van een blog. Blogger / Blogspot heeft al een lettertypeselectie van meer dan 98 verschillende lettertypen. Als je niet tevreden bent met de lettertypekeuzes van Blogger, kun je de lettertypen van Google Typefaces eens bekijken. Google Typefaces biedt een grote selectie van meer dan 915 lettertypen die allemaal volledig gratis te gebruiken zijn. In dit artikel laat ik je zien hoe je Google Fonts gebruikt om een lettertype toe te voegen aan je Blogspot-blog.



De procedure voor het gebruik van een Google Fonts-lettertype in uw Blogspot-blog kan in twee stappen worden onderverdeeld:


  1. Voeg het lettertype van Google Fonts toe aan Blogger-blog.

  2. Gebruik het toegevoegde Google-lettertype.

Laten we ingaan op de details over hoe u deze kunt doen.




Een lettertype toevoegen vanuit Google Fonts


Ga om te beginnen naar de Google Fonts-pagina. Op de homepagina zijn er honderden lettertypen om uit te kiezen. Google heeft uitstekend werk verricht door het browsen en het bekijken van lettertypen zo eenvoudig mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je niet door het konijnenhol van het lettertype gaat tijdens je zoektocht naar het perfecte lettertype!


Als u een lettertype heeft ontdekt dat u bevalt, klikt u op de knop "+" ernaast. Er verschijnt een klein venster met de codes die u in uw blog moet plakken. Ik heb het lettertype "Gugi" geselecteerd in de onderstaande schermafbeelding.


Nu moet u de code in de HTML-code van uw Blogger-blogthema plakken. Kopieer de eerste code en zoek naar "" in je Blogger-dashboard> Thema> HTML bewerken.


Om de afsluitende head-tag "" in de themacode te vinden, klikt u ergens erin en drukt u op "Ctrl + f" in Windows of "Command + f" in Mac. Er zal een zoekvak zijn.


Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop Thema opslaan.


Het lettertype is nu met succes geüpload naar uw blog en wanneer de site in de browser wordt geopend, wordt het lettertypebestand geladen. We moeten nu de webbrowser instrueren om dit lettertype te gebruiken.


Hoe u het Google-lettertype in Blogger gebruikt


We moeten de webbrowser instrueren om het Google Fonts-lettertype te gebruiken dat we hebben toegevoegd. Dit doen we door enkele CSS-codes op te geven. We kunnen CSS-codes gebruiken om specifieke elementen te targeten en ze te dwingen een specifiek lettertype te gebruiken.


Ga naar Blogger-dashboard> Thema> Aanpassen> Geavanceerd> CSS toevoegen om CSS-codes aan je Blogger-blog toe te voegen.


Als je het lettertype 'Gugi' in de hele blog wilt gebruiken, plak je de volgende code in het aangepaste CSS-vak van Blogger.


Gebruik de volgende code om alleen de titel van het blogbericht op te geven voor dit specifieke lettertype


Gebruik de volgende code om het lettertype alleen toe te passen op de hoofdtekst van het blogbericht.


Klik op Toepassen op blog om het op te slaan.


Dat is het! De blog zou nu de toegevoegde lettertypen moeten laden.


Conclusie


Ik hoop dat mijn methode om Google Fonts te installeren op je Blogger / Blogspot-blog nuttig was. Registreer een account op onze site, like en volg ons op Facebook, of abonneer je op onze e-maillijst voor meer blogideeën en aanbevelingen.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Google Telefoonnummer.


3 views0 comments
bottom of page