top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Herstel uw wachtwoorden in Chrome met een enkele tik

Wachtwoorden zijn moeilijk te onthouden. Daarom gebruiken veel mensen hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Omdat er echter maar één wachtwoordcompromis nodig is om uw accountgegevens op meerdere sites beschikbaar te stellen, brengt deze techniek een aanzienlijk risico met zich mee.




Niet alleen dat, maar het bijwerken van wachtwoorden is op zichzelf al een tijdrovend proces. U moet eerst naar de website gaan, inloggen, de accountinstellingen zoeken en vervolgens de wachtwoordpagina openen en opslaan. Herhaal op al uw favoriete websites, wat veel werk is.


Het goede nieuws is dat Chrome een krachtige wachtwoordbeheerder bevat. Het test al lange tijd de veiligheid van uw wachtwoorden.Vanaf vandaag kan Chrome, telkens wanneer een inbreuk wordt gedetecteerd, gecompromitteerde wachtwoorden snel en veilig herstellen.


U waarschuwen voor gestolen wachtwoorden - en ze ook repareren


Met Chrome kunt u nu uw wachtwoorden in de toekomst met één tik wijzigen. Wanneer u uw inloggegevens op goedgekeurde sites controleert en Chrome een wachtwoord identificeert dat mogelijk is gehackt, toont de Assistent u de optie 'Wachtwoord wijzigen'. Chrome navigeert niet alleen naar de site, maar doorloopt ook het volledige proces van het wijzigen van uw wachtwoord wanneer u op de knop drukt.Chrome helpt u nu automatisch gecompromitteerde wachtwoorden in de toekomst te vervangen.


Belangrijk is dat u volledige controle heeft over het proces en ervoor kunt kiezen om de procedure voor het wijzigen van het wachtwoord vanaf het begin of op elk gewenst moment handmatig te doorlopen. Zelfs als een site nog niet wordt ondersteund, kan de wachtwoordbeheerder van Chrome u nog steeds helpen bij het maken van veilige en unieke wachtwoorden voor uw talrijke accounts.


Voortbouwen op Duplex on the Web-technologie.


Chrome maakt gebruik van Duplex op het web om deze functie onder de motorkap mogelijk te maken. We hebben deze technologie oorspronkelijk in 2019 uitgebracht om Google Assistant in staat te stellen u te helpen bij online klusjes, zoals het kopen van bioscoopkaartjes. Sindsdien zijn we gegroeid om elke week miljoenen mensen te helpen met klusjes zoals eten bestellen en inchecken voor vluchten. Assistant, mogelijk gemaakt door Duplex on the Web, automatiseert de alledaagse aspecten van surfen op het web, zoals scrollen, klikken en formulieren invullen, zodat u zich kunt concentreren op wat u belangrijk vindt. En nu Chrome detecteert dat uw inloggegevens online zijn weergegeven, breiden we deze mogelijkheden nog verder uit door u in staat te stellen onmiddellijk een sterk wachtwoord te genereren voor specifieke sites en apps.


Binnenkort uitbreiden naar meer sites en apps


Geautomatiseerde wachtwoordwijzigingen worden geleidelijk verzonden naar Chrome-gebruikers op Android die hun inloggegevens synchroniseren. Het zal beginnen in de Verenigde Staten en de komende maanden uitbreiden naar meer locaties en landen.


Hallo uit München


Het Google Safety Engineering Center (GSEC), een samenwerkingsverband van privacy- en beveiligingsproductspecialisten en -ingenieurs in München dat in 2019 werd gelanceerd, was een pionier op het gebied van wachtwoordcreatie, wachtwoordlekcontroles, geautomatiseerde wachtwoordwijzigingen en vele andere veiligheidsfuncties.We kijken ernaar uit om in 2021 meer innovatieve functies te bieden om de privacy en beveiliging van Chrome te verbeteren, en GSEC is de thuisbasis van de technische teams die eraan werken om iedereen de veiligste persoonlijke browserervaring te bieden.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Bellen Google Klatenservice.


4 views0 comments
bottom of page