top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Hoe een Epson-printer in foutstatus oplossen?

Updated: May 10, 2021

Het grootste probleem met de Epson-printer is het probleem met de foutstatus. Het zorgt voor enorme problemen op het werk. Om met deze fout om te gaan, moet u bepaalde stappen uitvoeren. Doorloop deze stappen en maak uw werk zonder onderbreking.




Als u een Epson-printer gebruikt, bent u zeker één keer de Printer in Error State-problemen tegengekomen. U ziet een foutmelding op het scherm van uw systeem waarin staat dat de printer zich in een foutstatus bevindt. Na dit bericht kunt u niet meer met de printer werken.


Dus als u met hetzelfde te maken heeft, moet u op zijn vroegst een methode vinden om het probleem op te lossen. Voor de oplossing hoeft u nergens heen. Volg gewoon de onderstaande stappen en overwin uw problemen. Als u dan deskundig advies wilt, kunt u bij foutmelding een beroep doen op Epson Printer. Als u het nummer kiest, neemt u contact op met de Epson-technici die experts zijn in het binnen de kortste keren oplossen van alle problemen van hun klanten.


Redenen achter Epson-printer op foutstatus


Verbindingsproblemen tussen printer en computer: Sommige printers ondervinden verbindingsproblemen met het netwerk. Mogelijk is er een probleem met het draadloze netwerk.


De printer krijgt geen stroomvoorziening: dit is de veel voorkomende fout waarover gebruikers meestal klagen. Het kan optreden als gevolg van problemen met netsnoeren die in gebruik zijn. De printer krijgt niet de juiste stroomvoorziening als er een probleem is met de verbindingskabels.


Installatieproblemen met de printersoftware: Soms reageert de printer vanwege problemen met het installatieproces niet meer. Zorg ervoor dat u de printersoftware correct installeert.


Beschadigde printerstuurprogramma's: Beschadigde printerstuurprogramma's kunnen er ook voor zorgen dat uw printers niet werken. Bestuurders zijn beschadigd geraakt als het niet up-to-date is. Soms kunnen toepassingen van derden en virusinfecties ook resulteren in corrupte printerstuurprogramma's.


Stapsgewijze handleiding om de foutstatus van de printer op te lossen


  1. Laat Windows bij het testen van de problemen van een printer eerst het probleem zelf lokaliseren. Zoek ‘Printers’ in de zoekbalk van Windows. Kies de optie 'Apparaten en printers'. Er wordt een nieuw venster geopend met alle details van de apparaten die op het systeem zijn aangesloten.

  2. In het venster "Apparaten en printers" ziet u dat alle apparaten zijn gekoppeld aan uw systeem, gerangschikt volgens hun categorieën. Zoek in het gedeelte printers naar uw printer waarmee u problemen ondervindt. Klik met de rechtermuisknop op de printer om de vensters te openen. Kies ‘Probleemoplossing’ in het vervolgkeuzemenu. Maar in de meeste gevallen zal de oorspronkelijke probleemoplossing van Windows niet correct werken. Het is dus beter voor u om daarop voorbereid te zijn.

  3. Controleer of uw systeem de printer detecteert of niet. Zo niet, dep dan op het startmenu en ga naar instellingen. Bij de instellingen ondergaat het venster het apparaatgedeelte. Daar ziet u de optie Printers en scanners. Als uw printer niet zichtbaar is in die lijst, drukt u op de knop Printer of scanner toevoegen en laat Windows deze automatisch opvangen. Controleer eerst of uw printer is aangesloten op het systeem en in de ingeschakelde modus staat.

  4. De vensters zullen uw printer automatisch identificeren en zullen u vragen door te gaan met de installatie. Volg de instructies op het scherm en voltooi de installatie.


Als u moe bent van het uitvoeren van alle stappen en het probleem met de printer nog steeds optreedt, neem dan contact op met Epson door het telefoonnummer van Epson te kiezen. We hebben een zeer capabel technisch ondersteuningsteam van Epson-printers dat 24 uur per dag beschikbaar is om te helpen. U kunt ons direct bereiken op ons Epson-ondersteuningsnummer. Onze experts zullen u op de best mogelijke manier begeleiden en onze experts zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.Neem bij problemen contact op met het van Belllen Epson Telefoonnummer. Komt u uit België, neem dan contact op met Epson Bellen Nl.


Klik hier voor meer informatie Epson Contact.


1,151 views0 comments
bottom of page