top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Hoe Google Play-fouten op te lossen

Als er een probleem is met het installeren of upgraden van uw apps, geeft Google Play een pop-upfoutmelding weer. Helaas is de tekst met de foutwaarschuwing vrij beknopt en bevat deze geen instructies voor het oplossen van het probleem. Fout 921, bijvoorbeeld:


"Er is een onbekende foutcode aangetroffen tijdens de installatie van de applicatie (921)."




Er is een draad met de foutcodes en wat ze betekenen, evenals hoe elk probleem kan worden opgelost, dankzij XDA-gebruiker Mohamed Rashad. Hier is een voorbeeld van die lijst, samen met enkele van de meest voorkomende foutcodes:


Fout 403


Oplossing: Dit probleem doet zich vaak voor op apparaten met meerdere accounts. Zorg ervoor dat u het juiste account gebruikt om toegang te krijgen tot de Google Play Store. Verwijder daarna de software die u probeerde bij te werken en installeer deze opnieuw vanaf het juiste account.


Fout 491


Oplossing: Wis gegevens uit de Google Services-app (Instellingen > Applicatiebeheer > Google Services), verwijder vervolgens uw bestaande Google-account, voeg het account opnieuw toe en wis vervolgens de gegevens uit de Google Services-app.


Fout 495


Oplossing: verwijder de gegevens uit de apps Google Play en Google Services Framework (Instellingen > Toepassingsbeheer > Google Play en Google Services Framework). Verwijder daarna uw Google-account, start het apparaat opnieuw op en voeg het opnieuw toe.


Fout 919


Oplossing: De opslagruimte van uw apparaat is op. U kunt uw cache wissen, foto's en video's verwijderen en onnodige apps verwijderen.


Fout 921


Oplossing: wis het cachegeheugen van de Google Play-app (Instellingen > Toepassingsbeheer > Google Play). Als de fout zich blijft voordoen, wist u de gegevens van de Google Play-app (Instellingen > Toepassingsbeheer > Google-services). Als er ten slotte nog steeds problemen zijn, verwijdert u uw Google-account en voegt u deze opnieuw toe.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Google Bellen.


2 views0 comments
bottom of page