top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Hoe los ik de Google-aanmeldingsfout op Android op?

Google-aanmeldingsfout op Android


Op Android-apparaten komt het probleem met Google Play-verificatie vereist verrassend vaak voor. Hiermee kunt u bepalen hoeveel u Google-producten vertrouwt bij uw smartphone-activiteiten, met name in de Play Store. Op Android is er een Google-aanmeldingsfout. Het goede nieuws is dat het heel eenvoudig te corrigeren is. In slechts een paar eenvoudige stappen leren we u hoe u een verificatiefout op Google Play kunt oplossen.


Er zijn talloze opties om dit probleem aan te pakken, variërend van eenvoudige gegevensopschoning tot een meer drastische reset als laatste redmiddel.




De Play Store-updates verwijderen


Het is mogelijk dat het probleem niet bij de inloggegevens ligt, maar bij de Play Store zelf. Ga naar Instellingen> Apps> Play Store en tik op Updates verwijderen (meestal te vinden door het 3-puntsmenu in de rechterbovenhoek aan te raken). Hiermee keert u terug naar de versie van de Play Store die oorspronkelijk op uw apparaat was geïnstalleerd.


Installeer vervolgens eenvoudig de meest recente versie van de Google Play Store en log opnieuw in om het probleem op te lossen.


verwijder je Google-account


Het is mogelijk dat de fout slechts een indicatie is, wat van tijd tot tijd gebeurt wanneer de Game Store wordt bijgewerkt. De eerste stap is om naar de instellingen en records van je telefoon te gaan en vervolgens het Google-account dat je hebt gemaakt te verwijderen (waardoor je de "vereiste bevestiging" krijgt).


Daarna kunt u het verhaal opnieuw toevoegen en zou alles in orde moeten zijn. Deze stap kan echter worden gecombineerd met de tweede stap hieronder.


Probeer een nieuwe verbinding


Misschien worden dingen niet met een reden gevraagd en vereisen ze gewoon een beetje aansporing. Om verbinding te maken met al uw accounts, gaat u naar uw instellingen, klikt u op Accounts, vervolgens op Google, uw e-mailadres en vervolgens op Verbinden met alles. Ga vervolgens terug naar de Play Store om te zien of de bevestigingsmelding is verdwenen.


Gegevens wissen uit de Google Play Store


Om gegevens uit de Google Play Store te verwijderen, gaat u naar Instellingen en gebruikt en opent u vervolgens de Play Store. Wis gegevens door meer dan één optie te filteren en te selecteren. (Als u wilt, kunt u eerst proberen de cache te legen, maar als u de gegevens versleutelt, wordt ook de cache gewist.)


Download een app met je mobiele browser


Hiermee wordt de kapotte Play Store-app volledig verwijderd. Ga naar de Play Store-website in uw webbrowser. Probeer de software rechtstreeks vanaf daar te downloaden in plaats van de Google Play Store-app te gebruiken. Log eenvoudig in op uw Google-account via uw computer en download de app van uw keuze.


Als u nog steeds problemen ondervindt nadat u al deze procedures hebt geprobeerd, start u uw telefoon opnieuw op en herhaalt u de procedure: verwijder uw Google-account, start opnieuw, verwijder updates, installeer een nieuwe Google Play Store, voeg een account toe, enzovoort. Gewoon blijven proberen totdat de fout is verdwenen.


Laatste redmiddel: fabrieksreset


Na alles geprobeerd te hebben, kon één gebruiker de foutmelding nog steeds niet verwijderen. Het laatste redmiddel werkte echter: voorraadinstellingen resetten.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Google Bellen.


1 view0 comments
bottom of page