top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Hoe te streamen naar YouTube Live met XSplit

YouTube Live explodeert in populariteit en wordt snel een populair platform voor live-uitzendingen. Op YouTube Live, net als op Mixer of Twitch, hebben mensen hun belangrijkste volgers opgebouwd.


XSplit gebruiken om naar YouTube Live te streamen is een fluitje van een cent. Hier is hoe het te doen.


Pas om te beginnen uw scènes en instellingen in XSplit Broadcaster of Gamecaster aan uw voorkeuren aan. Er zijn tutorials hier als dit de eerste keer is dat je ze instelt.




Je wilt XSplit koppelen aan YouTube Live zodra je al je scènes, instellingen en meldingen hebt ingesteld zoals jij ze wilt.


  1. Klik op Uitgangen, scrol omlaag naar "Start een nieuwe uitvoer" en selecteer YouTube Live.

  2. Dit scherm zal verschijnen. Ga je gang en klik op "Autoriseren"

  3. Er verschijnt een Google-inloginterface. Gebruik je YouTube-e-mailadres en wachtwoord om in te loggen. Google zal om een tweede bevestiging vragen als je tweefactorauthenticatie hebt geactiveerd.

  4. Nadat je bent ingelogd, moet je XSplit toegang geven tot specifieke delen van je YouTube-account. Het is volkomen veilig, dus maak je geen zorgen.

  5. YouTube Live vult automatisch al je kanaalgegevens in op basis van je instellingen, maar je kunt ze meteen bewerken in de onderstaande interface.

  6. Op dit punt ben je vrijwel helemaal klaar. Maar er zijn een paar dingen die je moet controleren.

Je moet ervoor zorgen dat je YouTube Live-uitzending is ingeschakeld op je kanaal. Ga gewoon naar YouTube, klik op je gebruikerspictogram en selecteer Creator Studio in het vervolgkeuzemenu.


Zorg ervoor dat Live Streaming is ingeschakeld in Kanaalinstellingen. Voordat je je YouTube Live-uitzending kunt starten, moet je echter nog een paar opties doornemen, zoals DVR en het wijzigen van de latentie-instellingen.


Dat is alles! Je bent helemaal klaar om te gaan!


Je kunt ook experimenteren met verschillende keuzes, zoals de onderstaande video. Bekijk ons YouTube-kanaal voor een overvloed aan andere tutorials die je misschien kunnen helpen.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via YouTube Bellen.


5 views0 comments
bottom of page