top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Instagram-muziek is niet beschikbaar in jouw regio: hoe dit te verhelpen

Instagram-muziek is een verhaalsticker waarmee je muziek aan je Instagram-verhalen kunt toevoegen. Hoewel de Instagram-muzieksticker beschikbaar is op zowel iOS- als Android-smartphones, is deze niet in alle landen beschikbaar.


Als je tijdens het surfen op Instagram verhalen met muziek tegenkomt met de melding "Instagram Music is niet toegankelijk in jouw land", komt dat omdat de site nog geen muzieklicentie voor jouw regio heeft gekregen.



Vanwege auteursrechtschendingen of zorgen over piraterij heeft Instagram een licentie nodig om muziek af te spelen. Nadat Facebook dat deed, werkte de site een deal uit met Sony Music, Universal Music en Warner Music Group om gebruikers in staat te stellen nummers aan video's toe te voegen.


Omdat er geen wereldwijde wetgeving is voor auteursrecht en piraterij, zijn er een aantal juridische stappen die gevolgd moeten worden op plaatsen waar de functionaliteit niet beschikbaar is. Het kan even duren voordat de functie wereldwijd beschikbaar komt.


De functie is nu alleen beschikbaar in zeven landen: Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Gelukkig is er een maas in de wet waardoor je niet alleen naar muzikale verhalen kunt luisteren, maar ook kunt creëren. Laten we eens kijken hoe u dit kunt bereiken.


Instagram-muziek is niet beschikbaar in jouw regio: hoe dit te verhelpen?


Verwijder de Instagram-app en gebruik VPN


Voordat je een VPN koopt, verwijder je de Instagram-app van je apparaat. Dit is belangrijk omdat de software uw huidige locatie automatisch herkent wanneer u deze voor de eerste keer start.


Schakel de VPN van je telefoon in nadat je de app hebt verwijderd.


Nadat je je VPN hebt ingesteld, ga je naar Google Play of de App Store en installeer je Instagram opnieuw. Log in op je Instagram-account wanneer je de installatie hebt voltooid.


Hier leest u hoe u de fout "Instagram-muziek is niet beschikbaar in uw regio" kunt oplossen door een VPN te downloaden en te gebruiken:


  1. Open de App Store of Google Play en zoek naar een gratis VPN-app.

  2. Installeer de app op je telefoon.

  3. Open de app en maak verbinding met een server in de VS, het VK, Canada of een ander land waar Instagram-muziek beschikbaar is.

  4. Sluit de Instagram-app en open deze vervolgens opnieuw terwijl de VPN actief is.

  5. Dat is het! Je kunt nu naar Instagram-muziek luisteren in de verhalen van andere gebruikers en deze toevoegen aan je eigen verhalen, ongeacht je werkelijke locatie.

Apps van derden


Je kunt apps van derden van Google Play en de App Store gebruiken om muziek aan je verhalen toe te voegen, zoals Story beat of In stories. Waar je ook bent, met deze applicaties kun je muzikale verhalen vertellen.


Als je je eigen nummer wilt maken, kun je Lalal.ai gebruiken, een AI-aangedreven online audioverwijderaar waarmee je vocalen en backtracks uit elke audio kunt verwijderen.

Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Instagram Bellen.


1 view0 comments
bottom of page