top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

JE BLOGGER-ACCOUNT VERBINDEN MET GOOGLE ANALYTICS

Dit is de tweede aflevering in een vierdelige serie over hoe u uw blog kunt koppelen aan Google Analytics. We hebben je in de eerste post door de stappen geleid om een Google Analytics-account in te stellen. U moet dat doen voordat u doorgaat, en u moet uw Google Analytics-tracking-ID toegankelijk hebben om te kopiëren en in uw Blogger-instellingen te plakken.


Hier zijn stapsgewijze instructies voor het verbinden van uw Blogger-site met Google Analytics, zodat u kunt beginnen met het monitoren, segmenteren, volgen en experimenteren met uw lezerspubliek om het uit te breiden en te koesteren.




Google Analytics Verbinden met Blogger


Deze instelling is bijzonder eenvoudig omdat Blogger een Google-service is. Volg deze instructies om uw Blogger-account aan Google Analytics te koppelen.


  1. Meld u aan bij uw Blogger-account op https://www.blogger.com/home

  2. Kies in het navigatiemenu aan de linkerkant "Instellingen", het allerlaatste item in het menu.

  3. Klik in het menu Instellingen op "Overige"

  4. Scrol vervolgens omlaag naar het gedeelte 'Google Analytics' helemaal onderaan de pagina. Kopieer en plak de code van de Google Analytics-accountset in het vak.

  5. Klik rechtsboven op de pagina op 'Instellingen opslaan' en je bent klaar. Wacht 24 uur totdat uw Google Analytics-account en Blogger-account zijn gesynchroniseerd.

Dit proces is heel eenvoudig en je hoeft het maar één keer te doen, omdat Blogger het blogplatform van Google is. Houd er echter rekening mee dat Blogger zijn eigen "statistieken" -pakket bevat (hieronder weergegeven). Dus waarom zou je je Blogger-account willen koppelen aan je Google Analytics-account? Dat is een prachtige vraag met een eenvoudig antwoord dat zal leiden tot een hele reeks nieuwe die alleen Google kan beantwoorden. Helaas pakt Google dit probleem niet rechtstreeks of formeel aan. Het antwoord is dat de 'statistieken' van Google Analytics en Blogger het niet altijd met elkaar eens zijn. De statistieken van Blogger zijn meestal opgeblazen, soms zelfs het dubbele van wat Google Analytics rapporteert.


Hier is een leuke discussie over het onderwerp, die kan worden samengevat als "bloggerstatistieken en -analyses zijn niet hetzelfde en "spreken" niet met elkaar." Een van de redenen waarom we Google Analytics voorstellen, is dit. De belangrijkste reden hiervoor is dat de statistieken van Blogger, behalve dat ze het niet eens zijn met Analytics, extreem basaal zijn en geen enkele vorm van vergelijking of segmentatie toestaan.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Google Bellen.




4 views0 comments
bottom of page