top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Kaspersky en ownCloud werken samen om platform voor bestandssamenwerking voor ondernemingen te besch

Kaspersky en zijn ownCloud zijn een technologische samenwerking aangegaan om Kaspersky Scan Engine te integreren met het ownCloud Enterprise-samenwerkingsplatform. De verbinding wordt gemaakt via het open source ICAP-protocol. Scannen wordt overgebracht naar een andere server om platformprestaties, schaalbaarheid, installatiegemak en onderhoud te garanderen.



Voor 59 procent van de bedrijven wereldwijd is gegevensbescherming het meest zorgwekkende cyberbeveiligingsprobleem[1]. Dankzij bestandssamenwerkingstechnologieën kunnen bedrijven in één veilige omgeving aan documenten werken, terwijl ze de controle over gevoelige gegevens behouden. Het is echter ook van vitaal belang ervoor te zorgen dat er geen schadelijke dingen van buitenaf in de omgeving infiltreren die door antimalwarescanning niet kunnen worden gedetecteerd.


ownCloud en Kaspersky hebben de handen ineengeslagen om scannerintegratie te bieden met een focus op prestaties en bruikbaarheid. Malware, Trojaanse paarden, wormen, rootkits, spyware en adware worden allemaal beschermd door Kaspersky Scan Engine. Het scant ook HTTP-verkeer en controleert de reputatie van bestanden en URL's. plannen beheerders het gemakkelijk vinden om integratie in te stellen en te onderhouden.


"Cyberbeveiliging is een kwestie van vertrouwen. Onze samenwerking met Kaspersky stelt onze zakelijke klanten in staat om hun eigen antivirusscans on-premises uit te voeren, in plaats van gevoelige gegevens te verzenden naar scanservices van derden. Het gebruik van het ICAP-protocol bevestigt onze overtuiging dat open standaarden zijn de beste methode om digitale soevereiniteit te bereiken ", legt de COO van ownCloud, Holger Dyroff, uit.


"Tegelijkertijd dat honderden bedrijven hun cloudmigraties afronden, intensiveren concurrenten hun spel en zoeken ze naar nieuwe kansen. We willen ervoor zorgen dat alle voordelen van private cloudtechnologieën worden gecombineerd met de veiligheid en beveiliging die alleen kan worden aangeboden door een eersteklas anti-malware-oplossing zoals Kaspersky Scan Engine door te werken met zijn ownCloud. Alexander Karpitsky, Head of Technology Alliances bij Kaspersky, voegt eraan toe: "Ik ben verheugd ownCloud te verwelkomen in onze groeiende groep van Kaspersky Technology Partners."


De integratie met open standaarden verbetert de huidige mogelijkheden van de antivirus-app. De samenwerkingsoplossing is klaar en beschikbaar voor alle geïnteresseerde ownCloud Enterprise-klanten, evenals voor Kaspersky-klanten.


Bezoek deze website voor meer informatie over Kaspersky Integrated Technology Solutions, waaronder Kaspersky Scan Engine.


Over Kaspersky


Kaspersky Lab werd in 1997 opgericht als een multinationale organisatie voor cyberbeveiliging en digitale privacy. Kaspersky Lab's diepgaande informatie over bedreigingen en beveiligingsexpertise ontwikkelen zich voortdurend naar nieuwe beveiligingsoplossingen en -diensten om ondernemingen, belangrijke infrastructuur, overheden en consumenten over de hele wereld te beschermen. Om geavanceerde en opkomende digitale bedreigingen te bestrijden, omvat het complete beveiligingsaanbod van het bedrijf eersteklas eindpuntbescherming en een reeks gespecialiseerde beveiligingsproducten en -diensten. De technologieën van Kaspersky beschermen meer dan 400 miljoen gebruikers en we helpen 240.000 zakelijke klanten te verdedigen wat voor hen het belangrijkst is. Bezoek www.kaspersky.com voor meer informatie.


Over ownCloud


ownCloud maakt en distribueert open-source software voor samenwerking op het gebied van inhoud waarmee teams snel bestanden kunnen delen en eraan kunnen samenwerken, ongeacht het apparaat of de locatie. Meer dan 100 miljoen mensen en steeds meer mensen gebruiken ownCloud als een alternatief voor openbare clouds, waardoor ze meer digitale soevereiniteit, beveiliging en gegevensbescherming krijgen. Bezoek www.owncloud.com of volg @ownCloud op Twitter om meer te ontdekken over hoe ownCloud u kan helpen uw samenwerkings- en beveiligingsdoelen te bereiken.Neem bij problemen contact met mij op via Bellen Kaspersky Klantenservice.


3 views0 comments
bottom of page