top of page
 • Writer's pictureAdam Claes

Krijg eenvoudige stappen om Outlook-account te verwijderen

Updated: May 8, 2021

Microsoft Outlook is een applicatie waarmee gebruikers meerdere e-mailaccounts kunnen organiseren zonder de browser te gebruiken. Wanneer het eerste account wordt aangemaakt in de Outlook-applicatie, wordt dat account toegevoegd aan het profiel en wordt het het primaire of het hoofdaccount. Nu kunt u op dat profiel andere ‘Exchange’ e-mailaccounts toevoegen. Maar als u de primaire Outlook-account wilt verwijderen, kan dat niet worden gedaan. Om het hoofdaccount te verwijderen, moeten alle andere ‘Exchange’-accounts eerst uit het profiel worden verwijderd. In de volgende sectie krijgt u de oplossingen om deze procedure te bereiken.
Methoden om het Outlook-account te verwijderen


In dit gedeelte van het artikel vindt u de procedurestappen die u zullen helpen bij "hoe u een Outlook-account kunt verwijderen?":


Maak een nieuw profiel om het hoofdaccount te verwijderen


Als u het belangrijkste Outlook-account wilt verwijderen, is de eenvoudigste oplossing het maken van een nieuw profiel. De profielinstellingen die eerder aanwezig waren, zullen niet aanwezig zijn in het huidige profiel:


 • Druk eerst op de combinatie van ‘Windows + R’ -toetsen om het dialoogvenster ‘Uitvoeren’ te openen. Voer nu in dit dialoogvenster het commando in het tekstgebied in, dat eruitziet als "control mlcfg32.cpl" net na het label ‘Openen’. Druk vervolgens op de ‘OK’ knop.

 • Deze opdracht opent het nieuwe venster ‘E-mailconfiguratie - Outlook’. Navigeer in dit venster naar de sectie ‘Profielen’ en tik vervolgens op de knop ‘Profielen weergeven ...’.

 • Kies in een ander nieuw venster met de naam ‘Mail’ de optie ‘Outlook’ onder het label ‘De volgende profielen zijn ingesteld op deze computer:’. Selecteer daarna de knop ‘Toevoegen…’ om een ​​nieuw profiel te maken.

 • Typ in het nieuwe dialoogvenster ‘Nieuw profiel’ dat wordt geopend de naam van het profiel dat u wilt maken, onder het label ‘Profielnaam:’. Druk op de knop ‘OK’.

 • U ziet een nieuw venster met de naam ‘Account toevoegen’, kiest de optie ‘E-mailaccount’ en geeft vervolgens ‘Uw naam’, ‘E-mailadres’, ‘Wachtwoord’ en ‘Wachtwoord opnieuw typen’ in. Dit account dat u aanmaakt, zal dienen als het hoofdaccount.

 • Wanneer de configuratie van uw nieuwe profiel is voltooid, gaat u terug naar het venster ‘E-mail’ en kiest u het nieuwe profiel uit de lijst. Blader vervolgens door dit venster naar beneden, onder het label ‘Gebruik dit profiel bij het starten van Microsoft Outlook:’ en selecteer de optie ‘Gebruik dit profiel altijd’ en kies in de vervolgkeuzelijst de nieuwe profielnaam.

 • Tik op de knop ‘Toepassen’ en sla de huidige instellingen op. Als het nieuwe profiel compleet is en als standaard is ingesteld, gaat u naar de lijst en kiest u het vorige profiel. Druk ten slotte op de knop ‘Verwijderen’.


Door het register te wijzigen, verwijdert u het hoofdaccount van Outlook


Dit is een alternatieve methode om een ​​Outlook-account te verwijderen door de registervermeldingen te wijzigen. Hier zijn de stappen die aanwezig zijn specifiek voor de ‘Outlook 2016’ -versie.


 • Ten eerste, als de Outlook-toepassing op de achtergrond is geopend, probeer deze dan te sluiten.

 • Klik nu met de rechtermuisknop op het ‘Windows-logo’ dat op de taakbalk staat. Kies vervolgens in de menulijst met opties de optie ‘Uitvoeren’. Dit opent het dialoogvenster ‘Uitvoeren’. Typ in dat dialoogvenster het commando "regedit" en druk op de "Enter" -knop.

 • Hierdoor wordt het venster ‘Register-editor’ geopend. Voer in dit venster de volgende tekst in het adresgebied "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ 16.0 \ Outlook \ Profiles \ (uw profielnaam)" in. Selecteer nu aan de rechterkant in dit venster de profielsleutel die u heeft.

 • Tik daarna samen op beide toetsen ‘Ctrl + F’ om het dialoogvenster ‘Zoeken’ te openen. In dit dialoogvenster, typ nu naast het label ‘Zoeken naar’, ‘001f6641’ en klik op de knop ‘Volgende zoeken’ om ernaar te zoeken.

 • Na enige tijd krijgt u de uitvoer alleen in het venster. Zoek vanuit dat resultaat en dubbelklik erop. Dit opent een nieuw venster ‘Binaire waarde bewerken’. Ga in dat venster naar de sectie ‘Waardegegevens:’ en navigeer daarbinnen naar de uiterste rechterhoek.

 • Als u in deze hoek het e-mailadres kunt zien, bevestigt dat dat dit het hoofdaccount is. Klik nu op de ‘OK’ knop om dit geopende venster te sluiten.

 • Zoek in het linkerpaneel van het ‘Register-editor’ venster de map die is gekoppeld aan de sleutel "0016641" en verwijder deze. Om de map te verwijderen, kiest u en klikt u er met de rechtermuisknop op.

 • Kies tot slot in de pop-uplijst de optie ‘Verwijderen’ en daarom wordt het hoofdaccount verwijderd.

Mocht u vragen hebben neem dan contact op met Outlook Bellen Nederland. U komt uit Belgie neem dan contact op met Bellen Outlook Klantenservice.


Voor meer informatie klik hier Outlook Contact.


226 views0 comments
bottom of page