top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Maak kennis met de geautomatiseerde campagnes met gesponsorde advertenties van eBay

Eind september zei eBay dat 340.000 verkopers waren ingeschreven voor het Managed Payments-programma. Het is waar dat de overgrote meerderheid van degenen die verkopen geen problemen hebben. Er zijn echter verschillende rapporten binnengekomen van verkopers die het moeilijk hebben en niet kunnen vertrouwen op de standaard klantenservicenetwerken van eBay.




Kopers betalen eBay met het nieuwe betalingsschema en eBay verdeelt het geld onder verkopers via regelmatig geplande "uitbetalingen".


Veel verkopers hebben echter betalingsachterstanden gemeld of, in het ergste geval, een volledige stopzetting van de uitbetalingen, wat resulteert in een nachtmerrie op het gebied van cashflow voor verkopers die hun rekeningen moeten betalen terwijl ze nog steeds bestellingen uitvoeren.


Een ander probleem is er een van verzoening. Vorige week vroeg een vriendin me hoe ze kon zeggen over de bestellingen waarop eBay omzetbelasting int; het uitbetalingsrapport dat ze kreeg, bevatte dergelijke details niet en ze kon geen uitgebreider rapport in haar account vinden. Hoewel de informatie beschikbaar was, vond ze het moeilijk om ze zonder hulp te lokaliseren.


"Het transactierapport bevat een grondig overzicht van al je accountactiviteit gedurende een bepaalde dataperiode", zegt eBay op een ondersteuningspagina en geeft richtlijnen over hoe je er toegang toe krijgt.


Het bevat ook de volgende informatie: "U moet uw transactierapport elk kwartaal downloaden, want het rapport gaat maar 90 dagen terug", zegt een "tip" die elke verkoper moet onthouden. Dit zorgt ervoor dat er geen informatie verloren gaat. "


Dat is een vrij grote fout voor een betalingsverwerker.


Op e-commerce EKG heeft een verkoper vanmorgen een nieuw probleem geplaatst:


"Het bedrag van de laatst verzonden betaling op de pagina Uitbetalingen komt niet overeen met de daadwerkelijke uitbetaling die mijn bank de afgelopen drie dagen heeft ontvangen. De daadwerkelijke beloning is ongeveer de helft van wat eBay adverteert. Wanneer de uitbetalingsmail aankomt, is het meestal een dag te laat. Wat een ramp!"


Verkopers die contact opnemen met eBay via prikborden van verkopers of sociale mediakanalen zoals Facebook, wordt geadviseerd om de eBay-website te bezoeken en een terugbelverzoek in te dienen.


Een verkoper op Twitter tweette bijvoorbeeld vanmorgen: "@AskeBay @AskeBay @AskeBay @ Het ontvangen van uitbetalingen van door eBay gecontroleerde betalingen blijkt een uitdaging te zijn. Help me alstublieft."


Het antwoord van @ AskeBay was als volgt: "Hallo daar, het spijt me dat u hier problemen mee heeft. Het lijkt erop dat u rechtstreeks contact moet opnemen met ons Managed Payments-team. Onderaan deze pagina kunt u hen vragen contact op te nemen met jij: https://ebay.to/35NBtWE. We hebben dit nog niet helemaal gehad. Amy H. "


Aan de ene kant splitste eBay zich vijf jaar geleden af ​​van PayPal, waardoor het genoeg gelegenheid kreeg om zijn eigen betalingssysteem op te zetten. Deze berichten, aan de andere kant, zijn misschien van nieuw bekeerde verkopers die nog steeds leren hoe ze het nieuwe systeem moeten gebruiken naarmate de migratie vordert.


Dat maakt het probleem van verkopers die uit die categorieën worden verwijderd niet duidelijk. Nu eBay overschakelt naar gecontroleerde betalingen, zullen verkopers die in beperkte categorieën noteren pech hebben. Alleen voor volwassenen voorwerpen, edelmetaal, munten en papiergeld, motorvoertuigen, kaartjes voor reizen, activiteiten of ervaringen, en wijn behoren tot de categorieën. In een dinsdag gepubliceerde brief aan de redacteur uitte een verkoper zijn bezorgdheid.


"We zijn hier nog niet helemaal klaar voor", zei de eBay-vertegenwoordiger in de bovengenoemde tweet, verwijzend naar haar onvermogen om te reageren op vragen over Managed Payments.


Het is echter tijdens deze periode van verandering dat verkopers de meeste hulp nodig hebben. Is eBay klaar om een ​​program uit te voeren dat de potentie heeft om zo ontwrichtend te zijn als het nog niet klaar is om het te leveren op een forum dat handig is voor verkopers, zoals sociale media en zijn eigen discussieforums?Neem bij problemen contact met mij op via Bellen eBay Klantenservice.


4 views0 comments
bottom of page