top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Met het nieuwe geothermieproject is het op volle kracht voor 24/7 koolstofvrije energie

Toen Google de ambitie aankondigde om voor 100 procent van onze energiebehoeften hernieuwbare energie in te kopen en tegen 2030 24 uur per dag, 7 dagen per week op koolstofvrije energie te draaien, verklaarden we dat voor het bereiken van deze doelstelling nieuwe transactiestructuren en een beleid voor schone energie nodig zijn. doorbraken en inventieve nieuwe technologieën. Vandaag zijn we verheugd te kunnen delen dat een van deze baanbrekende technologieën - een eerste in zijn soort, geothermisch project van de volgende generatie - binnenkort zal beginnen met het leveren van koolstofvrije energie aan het elektriciteitsnet dat onze datacenters en infrastructuur voedt in Nevada, inclusief onze Cloud-regio in Las Vegas.




Google en Fervo, een bedrijf voor schone energie, hebben officieel 's werelds eerste bedrijfsovereenkomst getekend om een geothermisch energieproject van de volgende generatie te creëren, dat een koolstofvrije bron die' altijd beschikbaar 'is, zal opleveren waarmee we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen van een per uur. Fervor zal in 2022 beginnen met het toevoegen van ‘stevige’ geothermische energie aan het elektriciteitsnet van de staat, waar Google zich al heeft gecommitteerd aan een van de grootste koopovereenkomsten voor zonne-energie en opslag van elektriciteit ter wereld.


Belangrijk is dat deze samenwerking de weg effent voor de volgende generatie geothermie om op te komen als een betrouwbare en aanpasbare koolstofvrije energiebron die in toenemende mate koolstofemitterende fossiele brandstoffen kan vervangen, vooral als er beleid wordt geïmplementeerd om de elektriciteitsmarkten uit te breiden en te versterken. meer investeringen in onderzoek, ontwikkeling en demonstratie op het gebied van schone energie; en de adoptie van nieuwe technologieën (RD&D) stimuleren.


Geothermische technologie van de volgende generatie


Een handvol energiesystemen maakt al gebruik van traditionele geothermische energie voor koolstofvrije basislastenergie. Vanwege kosten en geografische limieten is het echter slechts goed voor een klein deel van de wereldwijde productie van schone energie.


Een van de redenen waarom deze nieuwe strategie zo interessant is, is dat deze mogelijk een geheel nieuwe klasse van hulpbronnen ontketent door moderne boor-, glasvezeldetectie- en analysetechnieken te combineren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie zou geothermische energie tegen 2050 tot 120 GW van de vaste, flexibele opwekkingscapaciteit in de Verenigde Staten kunnen opwekken, uitgaande van ontwikkelingen op het gebied van beleid, technologie en inkoop.


Als onderdeel van ons partnerschap zal Google samenwerken met Fervo om AI- en machine learning-tools te creëren die de productiviteit van de volgende generatie geothermische energie kunnen verbeteren en deze beter kunnen laten reageren op de vraag, terwijl ook de hiaten worden opgevuld die ontstaan door variabele hernieuwbare energiebronnen. Ondanks dat het nog in de kinderschoenen staat, toont dit initiatief potentie.Neem bij problemen contact met mij op via Bellen Google Klantenservice.


U wordt ook meer gelezen:-HOE DELL-FOUTCODE 0142 TE REPAREREN?

2 views0 comments
bottom of page