top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Problemen met Netflix-fout T1-H1 oplossen

Netflix T1-H1-fouten geven aan dat het verbindingsverzoek van uw Windows 10-computer is geweigerd door de videostreamingsite.


Met andere woorden, Netflix heeft ontdekt dat u de regiobeperkingen probeert te omzeilen door specifieke software te gebruiken. VPN-software, proxysoftware, deblokkeringsprogramma's en software die uw IP-adres verbergt, zijn voorbeelden van dergelijke technologieën.




Geografische beperkingen op Netflix


Netflix heeft een grote inhoudscatalogus, die varieert op basis van waar u zich in de wereld bevindt. Licentieovereenkomsten zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor deze geografische beperkingen.


Uw IP-adres wordt door het platform gebruikt om uw huidige regio te bepalen en het beschikbare materiaal in die regio of dat land weer te geven. Netflix heeft in elk land zijn eigen contentbibliotheek.


Sommige gebruikers kunnen proberen hun ware locatie te verbergen door hun echte IP-adres te vervangen door een door software gegenereerd IP-adres om films en tv-series te bekijken die normaal niet in hun bibliotheek beschikbaar zijn.


Wanneer Netflix dergelijke pogingen detecteert, wordt de verbinding met de gebruiker verbroken en worden T1-H1-fouten weergegeven. Als u alleen een VPN voor privacy gebruikt, kunt u dezelfde foutmelding krijgen.


Hoe Netflix T1-H1-fouten op te lossen


Schakel uw VPN uit


Als je alleen om privacyredenen VPN- of IP-verbergsoftware op je computer gebruikt, moet je deze uitschakelen terwijl je Netflix kijkt.


Wanneer je een VPN gebruikt, kan Netflix niet weten wat je ware bedoelingen zijn. Misschien wilt u gewoon de controle over uw persoonlijke gegevens terugkrijgen en voorkomen dat deze door derden worden geopend.


Het is niet uw bedoeling om regionale of geografische beperkingen te omzeilen. Netflix daarentegen is zich hier totaal niet van bewust. Als gevolg hiervan vermoedt de site dat u een VPN gebruikt om de geoblocking te omzeilen en uw IP-adres blokkeert.


Als u geen VPN gebruikt en u zeker weet dat de inhoud die u wilt bekijken beschikbaar is in uw regio, probeer dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing.


Start uw computer en modem opnieuw op


Alle tijdelijke bestanden die uw Netflix-ervaring kunnen verstoren, worden verwijderd als u uw computer en modem opnieuw opstart.


Start ook uw modem opnieuw op om problemen met de netwerkverbinding uit te sluiten. U kunt ook een stap verder gaan en de gadget volledig uit en weer inschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen.


Gebruik een kabelverbinding


Voor het streamen van videomateriaal is een aanzienlijke hoeveelheid bandbreedte nodig. Gebruik indien mogelijk een kabelverbinding om ervoor te zorgen dat uw verbinding dit werk aankan. Een andere optie is om alle andere apparaten die op het netwerk zijn aangesloten los te koppelen.


Gebruik een andere browser


Als het probleem zich blijft voordoen nadat u uw computer en modem opnieuw hebt opgestart en ook bent overgeschakeld naar een kabelverbinding, probeert u een andere browser.


Vergeet ook niet de cache van uw browser op te schonen. Selecteer Geschiedenis in het menu van uw browser en vervolgens Browsegegevens wissen in het vervolgkeuzemenu.


Sluit de browser, start deze opnieuw en controleer of je nu verbinding kunt maken met Netflix.


Reset je Netflix-app


Als je de Netflix-desktopapp gebruikt, probeer deze dan opnieuw in te stellen.


  1. Ga naar Apps & Functies

  2. Scroll naar beneden naar Netflix

  3. Selecteer de app en klik op Geavanceerde opties

  4. Klik op de Reset-knop

  5. Controleer of het probleem is verdwenen

  6. Als het aanhoudt, ga dan terug naar Apps & Functies → Netflix

  7. Klik deze keer op de knop Verwijderen

  8. Scrol omlaag naar de Microsoft Store-app en reset deze

  9. Installeer Netflix vervolgens opnieuw.

Controleer uw datum- en tijdinstellingen


Zorg ervoor dat uw datum- en tijdinstellingen zijn ingesteld op automatisch:


  1. Ga naar het Windows-zoekvak

  2. Typ datum- en tijdinstellingen

  3. Schakel de twee opties in waarmee u de tijd en tijdzone automatisch kunt instellen.

Neem contact op met Netflix-ondersteuning als niets werkt.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Netflix Bellen.


4 views0 comments
bottom of page