top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Supply Chain Management Lessen van Netflix

Op CES 2016 zette Netflix, de aanbieder van on-demand mediastreaming, en een aanbieder van binge-watching-verslaving, zijn zinnen op wereldwijde dominantie door zijn service uit te breiden naar meer dan 130 landen. Ze zijn zo beroemd geworden dat hun merk een werkwoord is geworden en onderdeel van de datingtaal, de heilige graal van marketing.De aantrekkingskracht van Netflix komt voort uit de hoogwaardige service, lage prijzen en het advertentievrije beleid (dat niet bestaat). Als we kijken naar de interne werking van het bedrijf, zien we een duizelingwekkende hoeveelheid technologie, processen en inspanningen, en het succes lijkt vanzelfsprekend.Van hun verdeeldheid zaaiende HR-beleid tot hun netneutraliteitshouding tot hun beslissing om afstand te nemen van roofzuchtige contentproductie-organisaties en contenteigenaren tot het onderwerp van deze blog, hun ongelooflijke supply chain management, dat echt de belangrijkste pijler van hun werking is.


Laten we de beproefde methode van Netflix als voorbeeld gebruiken om te zien wat ze goed doen en wat andere sectoren van hen kunnen leren.




Voorraadbeheer


Films en televisie-afleveringen verliezen na verloop van tijd hun waarde, daarom moet Netflix hun catalogus up-to-date en up-to-date houden om hun gebruikersbestand te behouden en uit te breiden. Wanneer contenteigenaren om een aantal redenen weigeren hun media in licentie te geven, wordt het een stuk problematischer.


Om een goed voorraadbeheer te garanderen, kan de voedingsindustrie die zich bezighoudt met bederfelijke waren een blad lenen uit het Netflix-playbook.


sourcing


Netflix introduceerde kwaliteitscontrolesystemen en een certificeringsproces om ervoor te zorgen dat al het materiaal aan hoge normen voldeed, voortbouwend op hun imago als de beste bestemming voor entertainment. Ten slotte stemden postproductiebedrijven, die werden opgeleid door een Netflix-team, ermee in om de Netflix Delivery Standard voor video's (4:3-beeldverhouding) te ondersteunen. Dit loste het probleem van 'versionitis' van de ene inhoudseigenaar op de andere op, waardoor ze hun klanten een consistente ervaring konden bieden.


Productiebedrijven kunnen proberen een systeem van processen op te bouwen om de kwaliteit van hun totale product te waarborgen als ze veel afzonderlijke componenten van verschillende kleinere producenten verkrijgen.


Consumptie


Netflix verbruikt alleen al in Noord-Amerika ongeveer 40% van alle internetbandbreedte. Dit is een duizelingwekkend bedrag, en het is geen verrassing dat ISP's anti-netneutraliteitstactieken gebruikten om zich op hen te richten. Hun op microservices gerichte architectuur vereist geïndividualiseerde aanbevelingen voor gebruikers, afhankelijk van hun voorkeuren. Het aanbevelingsalgoritme is zo goed dat het binge-watching aanmoedigt en dus langdurig veel bandbreedte verbruikt. Terwijl Netflix ISP's bestrijdt om te garanderen dat hun service niet wordt beperkt in sommige gebieden, zoals Australië, waar het Netflix-verbruik niet wordt gemeten (wat een soort inbreuk op netneutraliteit is).


Intensieve gegevensverzameling van leveranciers kan bedrijven helpen hun bestellingen te richten, zodat een paar belangrijke leveranciers niet overwerkt raken en andere niet.


Goederenschade:


Netflix gebruikt een gelokaliseerde distributiemethodologie voor elke regio waarin het actief is, het distribueert geschikte ondertitels en illustraties met lokale beroemdheden uit die landen, evenals kwaliteitscontrole op het hele pakket digitale activa. Uiteindelijk is het voor elk bedrijf eenvoudig te begrijpen dat het systemen en processen heeft om aan het einde van de toeleveringsketen op defecte producten te controleren voordat ze worden verkocht of in een ander product worden verwerkt.


Het succes van Netflix is gebaseerd op goed beheer van de toeleveringsketen, waardoor ze het go-to-streaming videoplatform zijn geworden. De paar hierboven geschetste elementen van het systeem hebben de manier waarop media worden geconsumeerd in het internettijdperk effectief veranderd en het is momenteel op weg om een wereldwijd monopolie te worden.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Netflix Bellen.








3 views0 comments
bottom of page