top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Verminder uw mobiele dataverbruik met de nieuwe downloadfunctie van Netflix

Heb je Netflix? Veel van de bekroonde afleveringen en films zijn nu beschikbaar om te bekijken tijdens het reizen per trein, vliegtuig of auto. Alle Netflix-gebruikers hebben toegang tot deze optie, wat kan helpen het gebruik van mobiele data te verminderen.


Netflix heeft tegenwoordig alleen al in de Verenigde Staten ongeveer 50 miljoen klanten en het heeft fantastisch werk geleverd door de technologische vooruitgang bij te houden. Het is uitgegroeid van een abonnementsservice voor dvd's per post tot een baanbrekende start-up die pioniert met origineel materiaal (zoals 'House of Cards'). Tot voor kort ontbrak Netflix echter een functie: de mogelijkheid om video naar je apparaat te downloaden en offline te bekijken (a la Spotify of Google Maps). Maar goed, het is beter laat dan nooit, toch?


Veel van de programma's die kunnen worden gedownload, zijn interessant en nuttig voor progressieven. Zoals het Netflix-origineel "Orange is the New Black", een fictief drama dat gevangenen vermenselijkt en tegelijkertijd de aandacht vestigt op ons disfunctionele strafrechtsysteem. Of kijk eens naar de documentaire 'Requiem for the American Dream', met boeiende interviews met Noam Chomsky over mobiliteit in de klas.




Waarom wil je Netflix offline kijken


Je maandelijkse mobiele data-abonnement raakt op als je video's streamt via mobiele data. "Voor het kijken van films of tv-series op Netflix is ongeveer 1 GB aan data per uur nodig voor elke stream van standaarddefinitievideo en tot 3 GB per uur voor elke stream van HD-video", aldus Netflix. Wi-Fi-gebruikers besparen gegevens terwijl ze een betere kijkervaring krijgen. Je komt misschien in de verleiding om Netflix via 4G/LTE te streamen wanneer wifi niet beschikbaar is, maar je hebt nu een superieure optie die slechts een beetje vooruitdenken vereist.


Netflix offline kijken in drie stappen


1. Installeer of update de Netflix-app op je iPhone of Android-apparaat vanuit de App Store of Google Play Store. Als je de app al hebt, kun je als volgt zien of deze is bijgewerkt.


Op iPhone:


  • Open de App Store-app

  • Tik op updates in de rechterbenedenhoek van het scherm

  • Als je de nieuwste versie nog niet hebt, is de Netflix-update beschikbaar

Op Android:


  • Open de Google Play Store-app

  • Tik op het menupictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Mijn apps

  • Als je Netflix-app verouderd is, wordt deze weergegeven in de lijst met beschikbare updates

2. Zoek de video die je later wilt bekijken. Er verschijnt een downloadpictogram op de beschrijvingspagina voor films of naast een afleveringstitel voor tv-series als deze beschikbaar is.


Hoewel nog niet alle Netflix-content kan worden gedownload, is er deze winter genoeg om je te vermaken tijdens je reis, van 'Pulp Fiction' tot 'Stranger Things'. Bekijk TechnoBuffalo's lijst met video's die offline kunnen worden afgespeeld (gepubliceerd op 30 november 2016).


3. Download een standaard- of high-definition versie van je aflevering of film. De standard-definition video heeft een "iets inferieure visuele kwaliteit" dan HD, maar hij downloadt sneller en neemt minder schijfruimte in beslag, aldus Netflix. Ongeacht welke optie u ook kiest, zorg ervoor dat u downloadt wanneer u bent verbonden met wifi om te voorkomen dat u veel mobiele gegevens gebruikt.


Vergeet niet om uw gedownloade inhoud na het kijken te verwijderen om opslagruimte vrij te maken. Om video's te verwijderen die lokaal op je apparaat zijn opgeslagen, ga je naar het menu van de Netflix-app en klik je op Mijn downloads.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Netflix Bellen.


5 views0 comments
bottom of page