top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Wekelijkse samenvatting van Google Workspace-updates

Nieuwe look en feel voor Workspace Updates e-mailabonnementen


Wanneer u zich abonneert op Workspace Updates, hebben we het uiterlijk van de e-mails die u ontvangt bijgewerkt.


  • De e-mails worden verzonden vanaf noreply@workspaceupdates.withgoogle.com, dus werk eventuele filters of labels in uw inbox bij en controleer uw spammappen als u ze niet meteen ziet.

  • In de komende weken worden e-mails voor de Workspace Updates Blog in niet-Engelse regio's geüpdatet naar deze nieuwe indeling.

  • Als je na 29 september opmerkingen of suggesties hebt over deze e-mails, gebruik dan het onderstaande formulier om ons dit te laten weten.




Overzetten in Google Voice nu beschikbaar in Canada


U kunt de huidige telefoonnummers van uw organisatie overzetten (of migreren) naar Google Voice in Canada als u deze bij een andere serviceprovider heeft.


Eerdere aankondigingen


De volgende aankondigingen werden eerder deze week gedaan op de Workspace Updates-blog. Zie voor meer informatie de originele blogposts.


Live vertaalde ondertiteling in Google Meet is beschikbaar in bèta


Met live vertaalde ondertiteling, die momenteel in bèta is, kunnen deelnemers aan videogesprekken effectiever communiceren door een gesproken taal om te zetten in ondertiteling in een andere taal. | Lees hier en hier meer. Klanten met Google Workspace Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus en Teaching & Learning Upgrade kunnen deze functie gebruiken om vergaderingen te plannen.


Afbeeldingswatermerken toevoegen in Google Documenten


Watermerken voor afbeeldingen kunnen nu rechtstreeks aan Google Documenten worden toegevoegd. Op elke pagina van uw papier verschijnt deze afbeelding met watermerk onder de tekst.


De naam van "domeinen op de witte lijst" wijzigen in "domeinen op de lijst toestaan" in de beheerdersconsole


In de beheerdersconsole veranderen we het woord 'op de witte lijst' in 'toestaan vermeld'. Deze wijziging karakteriseert deze actie beter en verwijdert tegelijkertijd een niet-inclusieve zin uit onze goederen.


Grootte van reacties neemt toe in Google Documenten


De breedte van uw opmerking wordt op intelligente wijze geschaald, afhankelijk van de grootte van uw browservenster om de beschikbare schermruimte optimaal te benutten.


Vervang je achtergrond door een video in Google Meet op Android


Je kunt nu je Google Meet-achtergrond vervangen door een video op Android, naast het vervangen door een statische afbeelding op de site en mobiel.


Snel toegang tot Google Drive-bestanden in de Chrome-browser


We introduceren een kaart op de nieuwe tabbladpagina van uw Chrome-browser waarmee relevante bestanden uit uw Google Drive worden weergegeven, zodat u gemakkelijker en sneller kunt vinden wat u zoekt.


Meldingen van het Waarschuwingscentrum rechtstreeks vanuit de werkbalk van de beheerdersconsole bekijken


Vanaf de werkbalk boven aan de pagina kunt u nu direct overal in de beheerdersconsole meldingen van het Alert Center bekijken. Wanneer u het nieuwe belpictogram selecteert, verschijnt een lijst met de 10 meest recente waarschuwingen, samen met een korte beschrijving.


Gebruik de knop "Diavoorstelling" in Google Presentaties


We hebben de naam van de knop 'Presenteren' in Presentaties gewijzigd in 'Diavoorstelling'. We hopen dat dit alles voor u verduidelijkt wanneer u een diavoorstelling start of uw scherm deelt in Meet.


Bekijk smarthome-apparaten die voor werk worden gebruikt in de beheerdersconsole


Beheerders kunnen nu smartdisplays en speakers die toegang hebben tot werkgegevens bekijken en beheren in de Beheerdersconsole, samen met andere door Google eindpuntbeheer beheerde apparaten.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Google Contact.


2 views0 comments
bottom of page