top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

YouTube-video tips

Als je ons al lang volgt, ben je je bewust van onze toewijding aan VOD's (video on demand). Als streamer is het maken van on-demand materiaal de meest effectieve manier om je kanaal uit te breiden en je kernpubliek op de hoogte te houden.


VOD's zijn ook fantastisch voor het verzamelen van een bibliotheek met referenties, zoals inside-moppen en geweldige momenten, waarnaar u anderen kunt verwijzen. De meerderheid van de mensen geeft de voorkeur aan YouTube als hun VOD-platform. Hier zijn drie tips om u te helpen uw VOD's te verbeteren.




Tip #1: Gebruik YouTube Shorts


De populariteit van YouTube Shorts neemt nu toe. We hebben veel positieve feedback gehoord van leden die de functie hebben uitgeprobeerd. Waarom? Omdat het veel gemakkelijker is om je short te laten opvallen dan om een lange video te krijgen, en je kunt je op hetzelfde scherm abonneren op artiesten.


Hier zijn enkele #Shorts-ideeën:


  1. Een geweldig in-game moment of reactie (hoogtepunten)

  2. Een teaser van een langere YouTube-video waarnaar je verkeer wilt genereren

  3. Een korte instructievideo (bijvoorbeeld de beste landingsplekken in WZ)

Tip #2: Gebruik tools om je YouTube-video's te optimaliseren voor SEO


Je wilt je kansen om ontdekt te worden voor die lange YouTube-video's vergroten. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je video's gemakkelijk te vinden zijn wanneer je ernaar zoekt en dat het YouTube-algoritme ze kan promoten als een gerelateerde video.


Gelukkig zijn er een paar tools beschikbaar om u te helpen. Hier zijn er twee waarvan we denken dat je ze leuk zult vinden:


VidIQ is een YouTube-tool voor het maken van video's waarmee ze thema's en trefwoorden voor hun video's kunnen vinden en waarmee ze SEO-vriendelijke titels, beschrijvingen en tags kunnen maken.


TubeBuddy is een ander uitstekend hulpmiddel voor SEO, kanaalbeheer en publicatie.


Tip #3: Maak verschillende YouTube-kanalen om te testen


Het kan intimiderend zijn om nieuw videomateriaal uit te proberen, vooral wanneer een vreselijke video het succes van je kanaal kan doen ontsporen. Als je van plan bent inhoud in een ander genre of met een aanzienlijk andere esthetiek te publiceren, maak dan een tweede kanaal aan om dit te voorkomen.


We raden je ten zeerste aan om een tweede kanaal te maken als je gewoonlijk looter-shooter-video's publiceert op je hoofdkanaal, maar wilt gaan experimenteren met Minecraft-inhoud. Zorg ervoor dat je weet op welk onderwerp je je gaat richten voordat je aan je tweede kanaal begint.


Ik hoop dat je deze suggesties nuttig vond. Als je de kans hebt om een van de bovenstaande dingen te proberen, laat me dan weten hoe het gaat. Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via YouTube Nummer.







3 views0 comments
bottom of page