top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

5 HR-strategieën die je van Netflix moet leren

Het is geen verrassing dat het succes van Netflix ervoor heeft gezorgd dat mensen aandacht besteden aan hoe het bedrijf werkt. Netflix heeft herhaaldelijk geëxperimenteerd met baanbrekende regels om te evalueren wat de tevredenheid en prestaties van het personeel verbetert. Deze nieuwe benadering van de behandeling van werknemers, in plaats van de oude draconische beperkingen, heeft het bedrijf geholpen een nieuwe norm voor bedrijfscultuur te stellen.


Netflix heeft het anders aangepakt, van het toestaan van vrijetijdskleding op het werk tot het toestaan van huisdieren. Laten we eens kijken naar de vijf meest indrukwekkende tactieken die de exponentiële groei van Netflix hebben geholpen:


Bekwame werknemers in dienst nemen en inefficiënte verwijderen


Organisaties die de basisprincipes van werving niet begrijpen, zijn in het nadeel. Netflix gelooft in het managen van hun werknemers op de begane grond door de juiste personen te selecteren - kandidaten wiens doelstellingen zijn afgestemd op de doelstellingen van het bedrijf en de belangen van de organisatie dienen - en door te zorgen voor een efficiënte werkomgeving. De meerderheid van de bedrijven maakt zich voortdurend zorgen over het kleine deel van de werknemers dat niet productief of goed genoeg is voor het bedrijf, terwijl de enige juiste manier om met hen om te gaan, volgens Netflix, is om ze te ontslaan en zich te concentreren op het behouden van de uitstekende. Het is niet altijd mogelijk om de ideale kandidaat met de hand te kiezen, maar een voorzichtige wervingstechniek kan helpen.


Frequente prestatiebeoordeling


De meeste bedrijven onderzoeken hun prestaties maandelijks, zo niet jaarlijks. Werknemers die lui zijn of onvoldoende bijdragen, worden aangespoord om te stoppen. In een eerder artikel voor Harvard Business Review verklaarde McCord, de voormalige Chief Talent Manager van Netflix, ondubbelzinnig dat "hoe belangrijk hun bijdragen ooit ook waren".


Vertrouw medewerkers


Netflix heeft geprobeerd een familiale mentaliteit bij zijn werknemers bij te brengen, terwijl ze er nog steeds op vertrouwen dat ze in het belang van het bedrijf handelen. Het bedrijf erkent dat vertrouwen de eerste stap is om het alleen terug te krijgen.


Managers zijn merkleiders en ingenieurs van de werkcultuur


De beste managers in een bedrijf zijn degenen die er daadwerkelijk zijn. Degenen die net zoveel geven om de persoonlijke ontwikkeling van een medewerker als om de organisatie. Het HR-beleid van Netflix moedigt managers aan om het goede voorbeeld te geven voor hun collega's door werk en privé te combineren. Of het nu gaat om een lange betaalde vakantie of het spelen van games op het werk, er is voor elk wat wils. Door het persoonlijk te doen, promoten de managers het allemaal op een evenwichtige manier voor hun team.


Coöperatief gedrag bevorderen


Personeel wordt niet beoordeeld door Netflix en staat niet op een lijst van goed presterende of slecht presterende medewerkers. Ze geven er de voorkeur aan als hun personeel gemotiveerd blijft om tot 's werelds beste talent te behoren.


Over het algemeen geloof ik dat Netflix' innovatieve benadering van Human Resources een succes is geweest. Het belangrijkste voor mensen om hier afstand van te nemen, is om zich te ontdoen van ouderwetse tactieken die niet werken.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Netflix Bellen.


7 views0 comments
bottom of page