top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Google-foutcode 2.1a: een Quantcast Choice-gids om uw advertentie-inkomsten te beschermen

We nemen gegevensprivacy zeer serieus bij Quantcast. Als gevolg hiervan werden we een van de drijvende krachten achter het Transparency and Consent Framework (TCF) van IAB Europe en ontwikkelden we Quantcast Choice®, een van de eerste consentmanagementplatforms (CMP's) op basis van de TCF-standaard.


De afgelopen zes maanden heeft het Quantcast Choice-team uitgevers en adverteerders bijgestaan ​​bij de overgang naar IAB TCF v2.0. Als onderdeel hiervan helpen we onze klanten bij de integratie met belangrijke advertentietechnologiebedrijven, zoals Google.


Veel uitgevers hebben van Google een probleemmelding gekregen toen het vorige maand TCF v2.0 begon te gebruiken, wat voor enige onzekerheid heeft gezorgd. Om u te helpen een aantal van deze problemen te doorgronden, hebben we een handleiding samengesteld waarin de meest voorkomende foutcodes worden uitgelegd en opgelost. We begrijpen dat deze wijzigingen moeilijk kunnen zijn en we zijn er om uitgevers te helpen de overgang zo pijnloos mogelijk te maken.


Fout 2.1a treedt op wanneer Google-advertentietags op een site worden geactiveerd voordat een consument de mogelijkheid heeft gehad om zijn voorkeuren in het CMP in te voeren, en het is een van de meest voorkomende problemen die we tegenkomen bij Choice-klanten die integreren met Google. Als gevolg van het ontbreken van een toestemmingssignaal zal Google geen advertenties meer aanbieden. Als u dit probleem ooit heeft ondervonden, weet u zeker dat dit een aanzienlijke invloed heeft op uw advertentie-inkomsten.


Het vereist een gemeenschap om dit soort problemen bij te houden, en onze medewerkers hebben hard gewerkt aan een oplossing voor dit probleem. Dit is wat u moet weten over Google Error 2.1a en hoe we uitgevers helpen het probleem op te lossen.




Waarom gebeurt deze fout?


Voordat u een op maat gemaakte advertentie weergeeft, vereist de IAB TCF v2.0 dat u controleert op toestemming. Dit wordt soms afgehandeld door een leverancier en soms door de uitgever.


Wanneer Google-tags worden geactiveerd, Google controleert op Tcfapi()-toestemmingswaarden en de toestemmingswaarden nog niet zijn ingesteld, treedt Error 2.1a op. Google geeft een 2.1a-fout weer aan uitgevers in hun Google AdSense- of Google Ad Manager-accounts als er geen toestemmingswaarden zijn wanneer de Google-tag wordt geactiveerd.


Hoe kun je het repareren?


Als het op deze fout aankomt, is tag-sequencing cruciaal. Omdat Google een reactie van de CMP verwacht voordat hun tag op de pagina wordt geladen, lost het eenvoudigweg invoegen van de Choice-tag vóór de Google-tag het probleem niet op. Als gevolg hiervan moeten uitgevers alle Google-advertentietags uitschakelen totdat ze een reactie van Quantcast Choice ontvangen. De site-eigenaar mag daarom alleen Google-tags gebruiken waar de klant toestemming voor heeft gegeven. Het wordt aanbevolen om te voorkomen dat alle Google-tags worden geactiveerd en alleen Google-tags te laden op pagina's waarvoor de gebruiker toestemming heeft gegeven. Een meer diepgaande technische gids over het oplossen van Error 2.1a vindt u hier.


Het is van vitaal belang om te onthouden dat de Quantcast Choice WordPress-plug-in niet kan voorkomen dat andere plug-ins tags aan een site toevoegen (geen enkele plug-in kan dat). In plaats daarvan verzamelt en bewaart de Quantcast Choice-plug-in toestemmingsgegevens, zodat anderen deze kunnen bekijken en beoordelen op basis van toestemming van de gebruiker.


Bij het omgaan met leveranciers op TCF v2.0, is het van cruciaal belang om te vragen hoe ze van plan zijn hun tags te activeren in relatie tot de CMP om ervoor te zorgen dat de site voldoet aan de verwachtingen van de consument en de leverancier.


We begrijpen hoe belangrijk het is om uw advertentie-inkomsten veilig te stellen en beslissingen te nemen op basis van toestemming. Quantcast kan u helpen bij het beheren van operationele risico's, zodat u zich kunt concentreren op belangrijkere taken, zoals het ontwikkelen van uitstekende inhoud, het vergroten van de gebruikerservaring en het uitbreiden van uw bedrijf.


Op TCF v2.0 heeft ons team duizenden uitgevers en bedrijven geholpen om te voldoen aan essentiële privacycriteria. Meld je hier aan als je geïnteresseerd bent om aan de slag te gaan. U kunt hier ook contact met ons opnemen als u specifieke hulp nodig heeft of vragen heeft over ons product.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Google Bellen.


Je bent ook Lees meer:-YouTube-video tips

2 views0 comments
bottom of page