top of page
  • Writer's pictureAdam Claes

Netflix-proxyfout: wat, waarom en hoe

Kent u de melding "proxyfout"? Als dit het geval is, moet u uw VPN niet gebruiken om Netflix te kijken. Maar waarom is het zo? En wat is de betekenis van dit bericht?


De beruchte "proxyfout" treedt op wanneer Netflix herkent dat u streamt via een VPN of proxy, de beruchte "proxyfout" treedt op.




"Degenen die proxy's en deblokkers gebruiken, hebben alleen toegang tot de service in het land waar ze zich momenteel bevinden", kondigde Netflix in 2016 aan. Als gevolg hiervan begon Netflix in februari 2016 met het beperken van VPN's door elk IP-adres dat toebehoorde aan een VPN op de zwarte lijst te zetten. . Er kan een proxyfoutwaarschuwing verschijnen als je verbinding maakt met een op de zwarte lijst geplaatste VPN-server terwijl je een film of tv-programma probeert te streamen op Netflix US.


Waarom doet Netflix dit echter? En hoe kunnen we er omheen?


Netflix heeft niet alle essentiële distributierechten om in elk land dezelfde tv-series en films te streamen. Omdat verschillende landen afzonderlijke auteursrechthouders hebben voor films en tv-programma's, is het illegaal voor Netflix om deze shows in al deze landen uit te zenden. Netflix begon VPN's en proxy's te beperken om aan zijn auteursrechtverplichtingen te voldoen na onder druk te staan ​​van auteursrechthouders.


Sommige VPN's blijven deze beperkingen omzeilen. Een van deze VPN's is Wachee. Het is niet nodig om van server te wisselen met Wachee als er een wordt geblokkeerd. Als Wachee detecteert dat Netflix ze heeft geblokkeerd, schakelt het automatisch van server. U krijgt toegang tot Netflix US, 's werelds grootste Netflix-bibliotheek, met slechts één klik.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Netflix Bellen.


2 views0 comments
bottom of page